Asperge Flammkuchen

Asperge Flammkuchen

Op de site vind je een aantal recepten voor plaattaarten. In eerste instantie wilde ik een aspergeplaattaart maken met bladerdeeg als bodem. Tot ik in de supermarkt kant en klaar flammkuchen deeg vond met veel betere voedingswaarden. Dan is de keuze snel gemaakt! Deze...
Aspergesoep

Aspergesoep

Zelf aspergesoep maken is echt geen hogere wiskunde of alleen weggelegd voor professionele koks. Wanneer je ongeschilde, verse asperges koopt zul je deze thuis schillen. Het liefst twee keer rond voor een lekkerder eindresultaat. Ook zul je de houtachtige uiteinden...
Auberginerol

Auberginerol

Zie je de vulling er een beetje uitlopen? Zo lekker!     Recept Ingrediënten 1 Aubergine (na verwijderen kop en uiteinde 360 g) Peper en zout 35 g Philadephia roomkaas light bieslook 40 g Gele paprika 20 g Salami light (verkrijgbaar bij Lidl) 1 Lente ui (20 g) 60 g...
Bleekselderij Maaltijdsalade

Bleekselderij Maaltijdsalade

Bleekselderij was nooit zo mijn ding. Ik vond de smaak niet zo lekker en ook behoorlijk overheersend. Tot ik erachter kwam dat het veel lekkerder is wanneer je het even blancheert voordat je het verwerkt in een salade. Nu ben ik fan! En weet je dat bleekselderij rijk...
Bloemkool-Pastinaaksoep met Croutons

Bloemkool-Pastinaaksoep met Croutons

Bloemkool en pastinaak zijn groente die hier vaak op tafel staan. Dit keer maakte ik een soep van deze twee winterse groenten. Lekker met kruidige croutons. Het recept is voor 4 porties. Je kunt de soep goed per portie invriezen. De croutons maak je dan a la minute....
Bloemkoolnuggets

Bloemkoolnuggets

Stiekem zijn we natuurlijk allemaal dol op stukjes eten voorzien van een krokant jasje. En dat dan lekker in een sausje dippen. Perfect comfortfood! Dat kan nu ook een stuk verantwoorder. Bloemkoolnuggets, geloof me, het is super makkelijk om dit te maken en het zal...
Bloemkoolrijst met Garnalen

Bloemkoolrijst met Garnalen

Met bloemkoolrijst kan je eindeloos variëren. Bloemkoolrijst is kant en klaar te koop bij bijna iedere supermarkt vers en in de vriezer. Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken, mits je een keukenmachine in huis hebt. Bloemkoolrijst is namelijk niets anders dan fijn...
Bodemloze Preiquiche

Bodemloze Preiquiche

Een super snel in elkaar te fratsen quiche. Lekker als lunch of avondeten samen met een kopje soep of salade.       Recept Ingrediënten 3 Preien 150 g Magere spekreepjes 4 Eieren (220 g) 150 g Magere kwark Zout en peper 70 gram Old Amsterdam geraspte kaas  ...
Boerenkoolquiche

Boerenkoolquiche

  Boerenkool wordt meestal als stamppot gegeten. Dit receptje is weer eens iets anders.     Recept Ingrediënten voor de bodem 300 g Broccolirijst* 2 Eiwitten (70 g) 30 g Amandelmeel Peper en zout *Verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar je kan ook zelf rauwe broccoli fijn...
Broccoli Kaaskoekjes

Broccoli Kaaskoekjes

Wat begon als restverwerking monde uit in een wel heel smakelijk gerechtje. Heerlijke broccoli kaaskoekjes, die in een handomdraai gemaakt zijn. Deze koekjes kunnen heel goed als lunch, maar ook als (onderdeel) van het avondeten. Recept Ingrediënten (voor 6 koekjes)...
Broccoli Wafels

Broccoli Wafels

Met enkele ingrediënten tover je deze zeer verantwoorde wafels op tafel. Heerlijk als avondmaaltijd, maar zeker ook een goed idee voor de lunch.   Recept Ingrediënten voor 3 wafels 200 g Broccoli 1 Ei (55 g) 25 g 30+ geraspte kaas Zout Peper Alle andere kruiden die...
Broccolipuree

Broccolipuree

Broccolipuree eet ik met vrij grote regelmaat. Het is simpel te maken, lekker en voedzaam. Soms eet ik de puree als lunch en een andere keer weer als onderdeel van mijn avondmaaltijd. Ik geef in dit recept geen exacte hoeveelheden. Ik ben kok en doe dus veel op...
Buddha Bowl met Skinny Hummus

Buddha Bowl met Skinny Hummus

Een nogal hipster recept, maar ik hou ervan! Een heuse Buddha bowl. Niets meer dan een bowl gevuld met alles wat je lekker vindt. Varieer er dus lekker op los! Recept   Ingrediënten voor de Skinny Hummus 175 g Kikkererwten uit blik 1 teen Knoflook (2 g) 1 g Gemalen...
Bulgursalade met Feta

Bulgursalade met Feta

Op deze site vind je tal van recepten met bulgur in de hoofdrol. Het is hier in huis net zoiets normaals als pasta, rijst en aardappelen. Ik koop altijd bruine bulgur bij een Turkse supermarkt. Mocht je hier niet aan kunnen komen dan kun je natuurlijk ook witte...
Burrito’s

Burrito’s

Mijn eerste kennismaking met burrito’s was toen Knorr met wereldgerechten op de markt kwam. Ik vond ze direct lekker en nadien heb ik ze ook in diverse Mexicaanse restaurants gegeten. Heerlijk! Tijd om een slankere variant te maken en te delen met jullie.      ...
Burrito’s van kool

Burrito’s van kool

Deze burrito’s bevatten minder koolhydraten dan reguliere burrito’s maar zijn zeker niet minder smakelijk. Recept   Ingrediënten voor 2 personen 1 Spitskool 200 g Rode paprika 150 g Mager rundergehakt 1 zak HAK Burrtio schotel 1/2 Avocado (75 g) 40 g Zure...
Cauliflowersteak

Cauliflowersteak

Ik moet bekennen dat de cauliflowersteak op de foto nogal onzichtbaar geworden is doordat ik los ben gegaan met de toppings. Maar geloof me wanneer ik zeg dat dit een heel lekker gerecht is. Wij aten er heerlijk dikke zoete aardappelfrieten bij. Aanradertje! Recept...
Courgetti met Spinazie en Geitenkaas

Courgetti met Spinazie en Geitenkaas

Over de gezondheidsvoordelen van spinazie schreef ik al een stukje bij het recept voor Spinaziesalade met Kip en Mango. Courgette is ook een fijne groente. Het is familie van de komkommer en meloen en bevat per 100 gram 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid...
Curry

Curry

Zo nu en dan maak ik curry. De basis is altijd hetzelfde, met de groente varieer ik. Het is namelijk ideaal om restjes groente op te maken. Dus kijk wat er nog in de groentelades ligt en verwerk het tot een smakelijk maal. Ik at bloemkoolrijst bij de curry, uiteraard...
Eat Your Greens

Eat Your Greens

Groene groenten hebben een gezond imago en dat komt met name door de grote hoeveelheid chlorofyl die het bevat. Chlorofyl zorgt grotendeels voor de groene kleur. Dit stofje draagt bij aan een gezond energieniveau, het verbeteren van je gezondheid en het bestrijden van...
Frietjes Stoofvlees

Frietjes Stoofvlees

Stoofvlees bereiden kost wat tijd. Ik vind het fijn dit op zaterdagmiddag te doen zodat het stoofvlees op zondagavond gegeten kan worden. Na een dagje in de koelkast smaakt de stoofpot namelijk nog lekkerder. De smaak is intenser, dus nog meer genot. Samen met...
Frisse Witlofsalade

Frisse Witlofsalade

Deze maaltijdsalade met witlof, zoete aardappel, appel, kaas en nog veel meer lekkers is lekker fris. Een ideaal zomers gerecht dat het ook goed doet als bijgerecht tijdens een gezellige barbecue. Recept Ingrediënten voor 2 voltallige maaltijden 3 stronkjes Witlof...
GadoGado Salade

GadoGado Salade

Recept   Ingrediënten voor 2 porties 600 g Broccolirijst 160 g Vegetarische kipstukjes 100 g Komkommer 50 g Tauge 60 g Rode paprika 1 Lente-ui (12 g) 50 g Wortelreepjes 1 teentje Knoflook (12 g) 35 g Pindakaas extra crunchy 1 g Sambal oelek 1 g Steviala ery-bronze 1...
Gebakken Gnocchi met Burrata

Gebakken Gnocchi met Burrata

Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappel, dus best wel anders dan pasta gemaakt van meel, water en ei. Normaliter wordt gnocchi kort gekookt en dan vaak gegeten met een dikke saus. Deze variant zal elke Italiaan doen omdraaien in het graf, dus maak...
Gegrilde Salade met Mozzarella

Gegrilde Salade met Mozzarella

Gegrilde salade? Jazeker! Voor deze salade gebruikte ik little gem, dit zijn kleine kropjes sla die heel goed gegrild kunnen worden. Samen met paprika, tomaatje, zacht frisse mozaarella en kanpperige walnoten is dit een perfecte vegetarische salade die goed voed.  ...
Gegrilde Watermeloensalade

Gegrilde Watermeloensalade

Deze salade aan het einde van een zomerse dag! Heerlijk!! Je kunt het als maaltijdsalade eten maar het kan natuurlijk ook als bijgerecht tijdens een bbq. Recept Ingrediënten voor 2 personen 60 g Rucola 500 g Watermeloen 1 Avocado (150 g) 200 g Halloumi 20 g...
Geroosterde Broccolisalade met Appel en Ei

Geroosterde Broccolisalade met Appel en Ei

Een lekker, simpel en verantwoord receptje. Snel in elkaar gefratst, boordevol smaak!       Recept Ingrediënten voor 1 portie 1 hele Broccoli Gerookte paprikapoeder PAM spray of olijfolie 24 g Rode ui 1/2 Elstar appel (68 g) 30 g Notenmix 1 Ei (55 g) 60 g Magere kwark...
Gevulde Courgette

Gevulde Courgette

Dit is een koolhydraatarm en caloriearm recept waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Het is ook ideaal om restjes groenten in te verwerken.     Recept Ingrediënten voor 1 persoon 1 flinke Courgette 1 klein Sjalotje 1 teen Knoflook 1/4 Rode paprika 4 Champignons 1...
Gevulde Paprika

Gevulde Paprika

De groente (dat is paprika) komt van oorsprong uit de tropische en subtropische streken van Midden-Amerika. Columbus heeft tijdens zijn ontdekkingsreis door Amerika bij de Indianen kennisgemaakt met de paprika. Zij gebruikten de paprika gemalen door hun voedsel. Door...
Gevulde paprika met eitjes

Gevulde paprika met eitjes

Recept Ingrediënten voor 1 portie 30 g Bruine bulgur* 100 g Courgette 1 teentje Knoflook (1 g) 2 g Ras el hanout 1 Gele paprika (150 g) 2 Eieren maat M (100 g) *Te koop bij de Turkse supermarkt. Witte bulgur, couscous of rijst kan ook.   Bereidingswijze -Bereidt de...
Gevulde Pompoen

Gevulde Pompoen

Een smaakvol vegetarisch gerecht waar ik de hele dag naar uitkijk.   Recept Ingrediënten 1/2 Flespompoen 1 Sjalot 1 Teen knoflook 1 eetlepel Olijfolie 200 g Paddenstoelenmix 2 eetlepels Roomkaas light met bieslook 2 takjes Bladpeterselie Peper en zout  ...
Gevulde Puntpaprika met Kippengehakt

Gevulde Puntpaprika met Kippengehakt

Recept   Ingrediënten voor 2 personen 50 g Quinoa 3 Puntpaprika’s 1 Ui (80 g na schoonmaken) 2 tenen Knoflook (6 g na schoonmaken) 175 g Kippengehakt 20 g Muhammara (Maza, verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en AH) 100 g Feta (Lidl)   Bereidingswijze -Kook de quinoa...
Gezond Slaatje

Gezond Slaatje

Je kent het vast wel, slaatje. Zo’n bakje met gepureerde aardappel, een blokje wortel, met geluk een doperwt, heel veel mayo en een schijfje ei bovenop. Toegegeven, als kind was ik er dol op. Tijdens de koksopleiding leerde ik hoe een huzarensalade gemaakt hoort...
Gnocchi met Paddenstoelen

Gnocchi met Paddenstoelen

Gnocchi is eigenlijk mijn favoriete pastasoort. Anders dan andere soorten pasta gemaakt van aardappelen en laat ik nou dol zijn op aardappels. Ik maakte de gnocchi met veel paddenstoelen, bimi, tomaatjes, wat roomkaas en truffelolie. Wat mij betreft een top...
Groene Parelcouscoussalade

Groene Parelcouscoussalade

Parelcouscous is mijn nieuwe ontdekking. Het bestaat volgens mij al best lang maar ik had het nog nooit gegeten. Ik maakte er op een warme dag een lekkere salade mee. Vol groene groenten waar je lichaam zo blij van wordt.     Recept   Ingrediënten Voor 2 personen 100...
Groene Rosti met Burrata

Groene Rosti met Burrata

Een heerlijk smaakvolle maaltijd die je heel goed de avond vooraf alvast kan voorbereiden zodat je het alleen nog op hoeft te warmen. Lekker vegetarisch en boordevol groente. Recept Ingrediënten voor 2 personen 300 g Vastkokende aardappels (geschild) 2 kleine Uien...
Groentecurry

Groentecurry

Curry’s zijn ideaal om restjes groente in te verwerken. Ik maak zeer regelmatig curry, maar schrijf dan niet op wat daar precies in gaat. Dat heb ik nu wel eens gedaan zodat ik de receptuur en voedingswaarden met jullie kan delen. Varieer gerust, want de...
Halloumiburger met Courgettefriet

Halloumiburger met Courgettefriet

Halloumi vind ik super lekker. Het is een stevige kaassoort die lekker hartig is. Je kunt het grillen en zelfs raspen en er zo dus bijvoorbeeld een burger van maken. In plaats van een broodje grilde ik een paar plakken aubergine en daarbij maakte ik ook nog krokante...
Healthy Kapsalon

Healthy Kapsalon

Persoonlijk vind ik kapsalon niet zo’n smakelijk gerecht. Het idee dat in 1 zo’n bakje zo veel vet en dus calorieën (maar liefst 1800!) zitten maakt dat ik bij voorbaat al bedank. Het leek me wel smakelijk een gezonde variant van dit gerecht te maken en...
Healthy Lowcarb Mac&Cheese

Healthy Lowcarb Mac&Cheese

Het originele recept voor mac&cheese heeft nooit mijn aandacht weten te trekken. Ik zou een dergelijk gerecht samenvatten als koolhydraten met vet. Niet zo interessant voor mij. Tot mijn brein weer op hol sloeg en ik een naar mijn idee veel betere variant...
Healthy Nachoschotel

Healthy Nachoschotel

Wat houd ik toch van nacho’s! Heerlijk met kaas, guacamole en sour cream. Afgelopen weekend deelde ik een flink portie van deze niet zo healthy snack en bedacht ik dat ik dit thuis ook weer eens moest maken maar dan een meer verantwoorde variant. En zo...
Hoerige Courgette

Hoerige Courgette

Nou, nou, nou, wat een naam voor zo’n onschuldig gerechtje! Lees even verder, dan begrijp je het. Dit gerechtje is snel in elkaar gefratst, koolhydraatarm, calorie-vriendelijk en bovenal erg lekker. De vulling is op smaak gebracht met “Hoer op de...
Hutspot

Hutspot

Een éénpansgerecht die stamt uit de zestiende eeuw, het werd oorspronkelijk tijdens het oogstseizoen (eind juli tot begin oktober) gegeten door landarbeiders die lange dagen fysiek zwaar werk verrichtten. Tegenwoordig eten wij het vooral in de wintermaanden na een...
Kabeljauw in het groen

Kabeljauw in het groen

Kabeljauw is een mager, eiwitrijk vissoort die neutraal is van smaak en op vele manier bereidt kan worden. In dit recept komt de kabeljauw samen met pesto bovenop romige pasta met spinazie. Een gerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat! Recept Ingrediënten...
kH arme Quiche met vega hamblokjes

kH arme Quiche met vega hamblokjes

Persoonlijk ga ik heel goed op een lekkere punt quiche. Iets minder goed ga ik op de hoeveelheid calorieën die in doorsnee quiche bevat. Deze quiche gevuld met vegetarische hamblokjes van Goodbite, prei en tomaatjes heeft extreem fijne voedingswaarde waardoor je...
Klassieke Asperges

Klassieke Asperges

Het is weer aspergetijd! Ben jij er ook dol op? In dit receptuur leg ik uit hoe je zelf klassieke asperges kunt bereiden. Eigenlijk niet helemaal klassiek, want ik gebruikte grillham in plaats van beenham en de gekookte krieltjes verving ik door geroosterde rode...
Knolselderij Spinazie Pizza

Knolselderij Spinazie Pizza

Recept Ingrediënten 2 plakken van een knolselderij* 50 g Roomkaas light (bijvoorbeeld van Philadephia) 100 g Verse spinazie Scheutje olijfolie (of andere vetstof) Peper en zout 2 plakjes Gerookte zalm 1 Ei 20 g Pompoenpitjes   Bereidingswijze -Gaar de plakken...
Koolhydraat-arme Paddenstoelen Ovenschotel

Koolhydraat-arme Paddenstoelen Ovenschotel

Ik moet toegeven dat je wel een paddenstoelenliefhebber moet zijn om deze ovenschotel te kunnen waarderen. Er gaat maar liefst 700 gram in. Persoonlijk ben ik een grote liefhebber, maar voor de man was het iets te veel van het goede. Deze ovenschotel aten wij met zijn...
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.