Halloumi Broodsalade

Halloumi Broodsalade

Wil je dat je huis lekker gaat ruiken, maak dit dan! De hoeveelheid knoflook in combinatie met oregano maakt dat je heel even wegdroomt naar Mediterrane oorden. Heerlijk! Dit gerecht is niet zo skinny als dat je van mij gewend bent. Dit komt vooral door de hoeveelheid...
Healthy Mac&Cheese

Healthy Mac&Cheese

Mac&Cheese is van oorsprong geen gerecht dat je eet om je gezondheid te bevorderen. Deze variant is een heel stuk verantwoorder doordat er lekker veel groente aan toegevoegd is en de enorme hoeveelheid volvette kaas die er normaal doorheen gaat vervangen is door...
Plaattaart Caprese

Plaattaart Caprese

Caprese is een klassiek Italiaanse combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. In dit recept een klein beetje verbasterd met snoeptomaatjes, mozzarella light en kant en klare pesto. Maar dat is wel zo makkelijk en snel. Want deze plaattaart is dus super easy om te...
Spinaziestamppot met Spek en Brie

Spinaziestamppot met Spek en Brie

Wil je smullen, maak deze stamppot met spekjes, brie en pijnboompitjes eens. Echt even een keer wat anders dan de geijkte stamppotten. Het recept is voldoende voor 3 porties, de voedingswaarden per portie.     Recept Ingrediënten 800 g Iets kruimige...
Hartige Spruitjestaart

Hartige Spruitjestaart

Dit gaat waarschijnlijk niet het meest populaire hartige recept worden op de site want er zijn nu eenmaal nog steeds heel veel mensen die niet van spruitjes houden. Toch wil ik je uitdagen dit recept eens te maken en het dan uiteraard ook te proeven, want zelfs als je...
Groene Risotto met Zalm

Groene Risotto met Zalm

Zo nu en dan maak ik risotto. Deze risotto met veel groenten is een voorbeeld van hoe risotto best verantwoord kan zijn. Een ideaal recept voor iedere dag! Het recept is voor 2 porties.   Recept Ingrediënten 2 Bouillonblokjes 600 ml Water 1 (150 g) Ui 2 tenen (8...
Parelcouscous met kip en komkommer

Parelcouscous met kip en komkommer

Een heerlijk lichte maaltijd dat supersnel op tafel staat. Het recept is voor 2 personen.   Recept   Ingrediënten 90 g Parelcouscous 150 g Fijne tuinbonen (vriezer) 1 Gele paprika (100 g) 125 g Komkommer 10 ml Appelazijn of witte wijnazijn 1 g Steviala...
Colourful Pulled Jackfruit

Colourful Pulled Jackfruit

Dit frisse zomerse recept is zoals je zult vermoeden heerlijk op een warme zomeravond. Wij aten het na een lange stranddag. De avond vooraf had ik het jackfruit en de rode kool al in de marinade gezet en de limoenmayonaise al gemaakt. Zo was dit lekkers binnen een...
Groene Parelcouscoussalade

Groene Parelcouscoussalade

Parelcouscous is mijn nieuwe ontdekking. Het bestaat volgens mij al best lang maar ik had het nog nooit gegeten. Ik maakte er op een warme dag een lekkere salade mee. Vol groene groenten waar je lichaam zo blij van wordt.     Recept   Ingrediënten Voor...
Pindasoep

Pindasoep

Onlangs kreeg ik tijdens een etentje met de kookclub pindasoep geserveerd. Dit vond ik zo lekker dat ik thuis een eigen recept heb gemaakt. Deze soep zit vol groente wat maakt dat het een volwaardige avondmaaltijd geworden is.   Recept   Ingrediënten voor 2...
Asperge Flammkuchen

Asperge Flammkuchen

Op de site vind je een aantal recepten voor plaattaarten. In eerste instantie wilde ik een aspergeplaattaart maken met bladerdeeg als bodem. Tot ik in de supermarkt kant en klaar flammkuchen deeg vond met veel betere voedingswaarden. Dan is de keuze snel gemaakt! Deze...
Pompoenpuree

Pompoenpuree

In veel van mijn recepten gebruik ik pompoenpuree. Je kunt pompoenpuree kant en klaar in blikjes kopen. Super makkelijk natuurlijk maar wel behoorlijk prijzig, dus ik kan me voorstellen dat je het liever zelf wilt maken. Geen probleem, het is niet moeilijk! Recept...
Bulgursalade met Feta

Bulgursalade met Feta

Op deze site vind je tal van recepten met bulgur in de hoofdrol. Het is hier in huis net zoiets normaals als pasta, rijst en aardappelen. Ik koop altijd bruine bulgur bij een Turkse supermarkt. Mocht je hier niet aan kunnen komen dan kun je natuurlijk ook witte...
GadoGado Salade

GadoGado Salade

Recept   Ingrediënten voor 2 porties 600 g Broccolirijst 160 g Vegetarische kipstukjes 100 g Komkommer 50 g Tauge 60 g Rode paprika 1 Lente-ui (12 g) 50 g Wortelreepjes 1 teentje Knoflook (12 g) 35 g Pindakaas extra crunchy 1 g Sambal oelek 1 g Steviala...
Groene Rosti met Burrata

Groene Rosti met Burrata

Een heerlijk smaakvolle maaltijd die je heel goed de avond vooraf alvast kan voorbereiden zodat je het alleen nog op hoeft te warmen. Lekker vegetarisch en boordevol groente. Recept Ingrediënten voor 2 personen 300 g Vastkokende aardappels (geschild) 2 kleine Uien...
Cauliflowersteak

Cauliflowersteak

Ik moet bekennen dat de cauliflowersteak op de foto nogal onzichtbaar geworden is doordat ik los ben gegaan met de toppings. Maar geloof me wanneer ik zeg dat dit een heel lekker gerecht is. Wij aten er heerlijk dikke zoete aardappelfrieten bij. Aanradertje! Recept...
Pulled Jackfruit Waffle

Pulled Jackfruit Waffle

Het was een gewone dinsdagavond toen ik mijn man deze wafels met bbq pulled jackfruit voorschotelde. Na een paar flinke happen genomen te hebben vroeg ik hem of hij wel wist wat hij aan het eten was. “Iets van vlees” was zijn reactie. Nou nee dus!...
Eat Your Greens

Eat Your Greens

Groene groenten hebben een gezond imago en dat komt met name door de grote hoeveelheid chlorofyl die het bevat. Chlorofyl zorgt grotendeels voor de groene kleur. Dit stofje draagt bij aan een gezond energieniveau, het verbeteren van je gezondheid en het bestrijden van...
Paneer Curry

Paneer Curry

Deze curry is zeer geschikt voor kinderen, zeker als je rustig aan doet met de Cayenne peper. De stukjes mango maken de curry namelijk lekker zoet. In deze vegetarische curry heb ik paneer gebruikt. Een nog relatief onbekend product. Bij paneer denk ik aan paneermeel....
Nacho’s for Lunch

Nacho’s for Lunch

Wow, het zal je lunch maar zijn! Het kan natuurlijk ook prima als avondeten of als borrelhapje. Mocht je nou niet van koriander houden, vervang het dan door bladpeterselie. Recept   Ingrediënten voor 2 personen 275 g Gekookte rode bieten 1 Avocado (100 g) 100 g...
Gevulde Puntpaprika met Kippengehakt

Gevulde Puntpaprika met Kippengehakt

Recept   Ingrediënten voor 2 personen 50 g Quinoa 3 Puntpaprika’s 1 Ui (80 g na schoonmaken) 2 tenen Knoflook (6 g na schoonmaken) 175 g Kippengehakt 20 g Muhammara (Maza, verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en AH) 100 g Feta (Lidl)   Bereidingswijze -Kook de...
Vegetarische Garam Masala

Vegetarische Garam Masala

  Iedere dag vlees of vis eten is natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd. Genoeg vegetarische recepten te vinden hier op de site. Deze vega garam masala is een mooie toevoeging. Je kunt het met rijst, naan of tortilla wraps eten, net wat je lekker vindt!...
Stamppot Rauwe Andijvie ’19

Stamppot Rauwe Andijvie ’19

Nu het weer wat kouder wordt krijgen wij hier direct weer zin in stamppotjes. Er heeft al weer een keer hutspot op tafel gestaan en ook deze moderne stamppot rauwe andijvie viel goed in de smaak. Recept   Ingrediënten voor 3 personen 650 g Zoete aardappel...
Plaattaart met Pompoen

Plaattaart met Pompoen

Deze simpele plaattaart is niet moeilijk om te maken en zelfs bij mijn man die blijft beweren niet van pompoen te houden viel het goed in de smaak. Recept   Ingrediënten voor 2 personen 400 g Biologische pompoen (zo’n kleine, ronde, donker oranje pompoen....
Noedelsoep

Noedelsoep

  Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo’n fan van noedelsoep. Het trekt met gewoon niet zo, dus heb ik het nog niet vaak gegeten en tot voor kort zelfs nog nooit gemaakt. Het enige dat me altijd wel aantrekt is de bouillon met daarin een gekookt eitje. Ik...
Tortelloni Verdi

Tortelloni Verdi

Dit is een wel heel simpel receptje. Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken maar toch een voedzame maaltijd wilt. Recept   Ingrediënten voor 2 personen 250 g Tortellini Verdi (AH) 200 g Puntpaprika 250 g Gewassen Spinazie 200 g Cottage Cheese 10 g...
Halloumiburger met Courgettefriet

Halloumiburger met Courgettefriet

Halloumi vind ik super lekker. Het is een stevige kaassoort die lekker hartig is. Je kunt het grillen en zelfs raspen en er zo dus bijvoorbeeld een burger van maken. In plaats van een broodje grilde ik een paar plakken aubergine en daarbij maakte ik ook nog krokante...
Salade met Zalmflakes

Salade met Zalmflakes

Een lekker frisse salade met knapperige peultjes en sappige zalm. Gewoon eens maken, want het zal je zeker smaken! Recept     Ingrediënten voor 2 personen 125 g Peulen 20 g Rucola 30 g Veldsla 1 Avocado (120 g) 160 g Snoeptomaatjes 2×100 g Zalmfilet...
Gezond Slaatje

Gezond Slaatje

Je kent het vast wel, slaatje. Zo’n bakje met gepureerde aardappel, een blokje wortel, met geluk een doperwt, heel veel mayo en een schijfje ei bovenop. Toegegeven, als kind was ik er dol op. Tijdens de koksopleiding leerde ik hoe een huzarensalade gemaakt hoort...
Gnocchi met Paddenstoelen

Gnocchi met Paddenstoelen

Gnocchi is eigenlijk mijn favoriete pastasoort. Anders dan andere soorten pasta gemaakt van aardappelen en laat ik nou dol zijn op aardappels. Ik maakte de gnocchi met veel paddenstoelen, bimi, tomaatjes, wat roomkaas en truffelolie. Wat mij betreft een top...
Gebakken Gnocchi met Burrata

Gebakken Gnocchi met Burrata

Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappel, dus best wel anders dan pasta gemaakt van meel, water en ei. Normaliter wordt gnocchi kort gekookt en dan vaak gegeten met een dikke saus. Deze variant zal elke Italiaan doen omdraaien in het graf, dus maak...
Springrolls met Krokante Kip

Springrolls met Krokante Kip

Een heerlijk licht, zomers recept vol smaak en de nodige vitamines! Recept     Ingrediënten Voor 2 personen 2 Krokante kipschnitzels (Albert Heijn) 100 g Peulen 1/2 Oranje paprika (80 g) 1/2 Avocado (100 g) 50 g Taugé 8 Rijstvellen* 1 theelepel (zwart)...
Gegrilde Watermeloensalade

Gegrilde Watermeloensalade

Deze salade aan het einde van een zomerse dag! Heerlijk!! Je kunt het als maaltijdsalade eten maar het kan natuurlijk ook als bijgerecht tijdens een bbq. Recept Ingrediënten voor 2 personen 60 g Rucola 500 g Watermeloen 1 Avocado (150 g) 200 g Halloumi 20 g...
Voedzame Quinoasalade

Voedzame Quinoasalade

Een heerlijk simpel recept dat binnen een mum van tijd op tafel staat en toch voedzaam is. Recept Ingrediënten voor 2 personen 100 g Quinoa 375 ml Water Zout 250 g Cannellinnibonen 200 g Gerookte kip 125 g Zongedroogde tomaatjes 70 g Rucola 25 g Pesto 20 g...
Zoete Aardappel met Guacamole en Garnalen

Zoete Aardappel met Guacamole en Garnalen

Dit vind ik een ideaal gerecht voor een training. Genoeg koolhydraten, vetten en eiwitten. Niet onbelangrijk is ook dat het snel klaar is! Recept Ingrediënten voor 2 personen 500 g Zoete aardappelen (2 grote of 4 kleineren) 200 g Wokgarnalen 100 g Avocado 75 g...
Burrito’s van kool

Burrito’s van kool

Deze burrito’s bevatten minder koolhydraten dan reguliere burrito’s maar zijn zeker niet minder smakelijk. Recept   Ingrediënten voor 2 personen 1 Spitskool 200 g Rode paprika 150 g Mager rundergehakt 1 zak HAK Burrtio schotel 1/2 Avocado (75 g) 40 g...
Zomerse Broccolisalade

Zomerse Broccolisalade

Broccoli is een populaire groente en dat is goed! Want weet je dat slechts 60 gram broccoli is genoeg voor de ADH aan vitamine C! En 80 gram broccoli is genoeg voor de ADH vitamine K. Daarnaast zit het boordevol vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11 (foliumzuur),...
Plaattaart met Witlof en Gehakt

Plaattaart met Witlof en Gehakt

Een plaattaart gemaakt met slechts 4 ingrediënten! Filodeeg, witlof, gehakt en kruiden roomkaas, that’s it! Recept   Ingrediënten 3 stronkjes Witlof 3 vellen Filodeeg 200 g Mager rundergehakt 100 g Kruidenkaas light   Bereidingswijze -De witlof moet...
Klassieke Asperges

Klassieke Asperges

Het is weer aspergetijd! Ben jij er ook dol op? In dit receptuur leg ik uit hoe je zelf klassieke asperges kunt bereiden. Eigenlijk niet helemaal klassiek, want ik gebruikte grillham in plaats van beenham en de gekookte krieltjes verving ik door geroosterde rode...
Frisse Witlofsalade

Frisse Witlofsalade

Deze maaltijdsalade met witlof, zoete aardappel, appel, kaas en nog veel meer lekkers is lekker fris. Een ideaal zomers gerecht dat het ook goed doet als bijgerecht tijdens een gezellige barbecue. Recept Ingrediënten voor 2 voltallige maaltijden 3 stronkjes Witlof...
Witlof-rolletjes met Zalm

Witlof-rolletjes met Zalm

Je kent de klassieke witlof-rolletjes met ham en kaas vast wel. Deze moderne variant gaat je vast ook bevallen. Lekker met rode krieltjes!   Recept Ingrediënten voor 2 personen 4 stronkjes Witlof (600 g) 250 g Gerookte zalm in plakjes 30 g Kruiden roomkaas light...
Plaattaart met Gerookte Zalm

Plaattaart met Gerookte Zalm

Al eerder maakte ik plaattaarten van filodeeg. Nu gebruikte ik eens Lavash bread. Dat is platbrood dat in het Midden Oosten veel gegeten wordt. Ik gebruikte een variant met minder koolhydraten. Je kunt het brood goed vervangen door een grote (volkoren) tortilla wrap....
Plaattaart met Geitenkaas en Dadels

Plaattaart met Geitenkaas en Dadels

Plaattaarten zijn zo makkelijk om te maken en vallen altijd in de smaak, want wie houdt er nu niet van krokant eten! Dit keer belegde ik de plaattaart met zachte geitenkaas, medjoul dadels en geitenkaas. Een zoet/zout combinatie. You’ve gotta love it! Recept...
Buddha Bowl met Skinny Hummus

Buddha Bowl met Skinny Hummus

Een nogal hipster recept, maar ik hou ervan! Een heuse Buddha bowl. Niets meer dan een bowl gevuld met alles wat je lekker vindt. Varieer er dus lekker op los! Recept   Ingrediënten voor de Skinny Hummus 175 g Kikkererwten uit blik 1 teen Knoflook (2 g) 1 g...
Kabeljauw in het groen

Kabeljauw in het groen

Kabeljauw is een mager, eiwitrijk vissoort die neutraal is van smaak en op vele manier bereidt kan worden. In dit recept komt de kabeljauw samen met pesto bovenop romige pasta met spinazie. Een gerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat! Recept Ingrediënten...
Plaattaart met Vega spek en Tomaat

Plaattaart met Vega spek en Tomaat

Jum, jum, jummy! Deze plaattaart is heerlijk krokant en lekker hartig.   Recept Ingrediënten 3 vellen Filo bladerdeeg* 60 g Zure room 2 Lente uitjes (20 g) 60 g Snoeptomaatjes 40 g Goldessa witte kaas** 65 g Veggie Chef spek reepjes*** 10 g Rucola   *Ligt in...
Bloemkool-Pastinaaksoep met Croutons

Bloemkool-Pastinaaksoep met Croutons

Bloemkool en pastinaak zijn groente die hier vaak op tafel staan. Dit keer maakte ik een soep van deze twee winterse groenten. Lekker met kruidige croutons. Het recept is voor 4 porties. Je kunt de soep goed per portie invriezen. De croutons maak je dan a la minute....
Plaattaart met Paddenstoelen en Geitenkaas

Plaattaart met Paddenstoelen en Geitenkaas

Deze plaattaart is gemaakt van filodeeg. Filodeeg vind je in het vriesschap van elke supermarkt. Filodeeg is heel dun en wordt door het te bakken in de oven of frituur super krokant. Ik belegde deze plaattaart met groente, kaas en kruiden, maar het leuke aan...
kH arme Quiche met vega hamblokjes

kH arme Quiche met vega hamblokjes

Persoonlijk ga ik heel goed op een lekkere punt quiche. Iets minder goed ga ik op de hoeveelheid calorieën die in doorsnee quiche bevat. Deze quiche gevuld met vegetarische hamblokjes van Goodbite, prei en tomaatjes heeft extreem fijne voedingswaarde waardoor je...
Curry

Curry

Zo nu en dan maak ik curry. De basis is altijd hetzelfde, met de groente varieer ik. Het is namelijk ideaal om restjes groente op te maken. Dus kijk wat er nog in de groentelades ligt en verwerk het tot een smakelijk maal. Ik at bloemkoolrijst bij de curry, uiteraard...
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.