Aspergesoep

Aspergesoep

Zelf aspergesoep maken is echt geen hogere wiskunde of alleen weggelegd voor professionele koks. Wanneer je ongeschilde, verse asperges koopt zul je deze thuis schillen. Het liefst twee keer rond voor een lekkerder eindresultaat. Ook zul je de houtachtige uiteinden...
Bietensalade

Bietensalade

Deze salade is wat mij betreft een perfecte combinatie tussen smaken en texturen. Zout, zout, zacht en knapperig. Een heerlijke lunch of bijgerecht bij het diner.   Recept Ingrediënten: Voor 2 porties 1 Kleine Elstar appel (geschild 75 g) 30 Ui 450 Gekookte rode...
Bloemkoolnuggets

Bloemkoolnuggets

Stiekem zijn we natuurlijk allemaal dol op stukjes eten voorzien van een krokant jasje. En dat dan lekker in een sausje dippen. Perfect comfortfood! Dat kan nu ook een stuk verantwoorder. Bloemkoolnuggets, geloof me, het is super makkelijk om dit te maken en het zal...
Bloemkoolrijst met garnalen

Bloemkoolrijst met garnalen

Met bloemkoolrijst kan je eindeloos variëren. Bloemkoolrijst is kant en klaar te koop bij Albert Heijn, maar kan je ook heel makkelijk zelf maken, mits je een keukenmachine in huis hebt. Bloemkoolrijst is namelijk niets anders dan fijn gemalen bloemkool.   Recept...
Boerenkool Frittata

Boerenkool Frittata

Boerenkool is bestempeld als superfood. Hartstikke fijn natuurlijk, maar belangrijker is dat boerenkool gewoon hartstikke lekker is en bovenal een heel veelzijdige groente. Ik maakte er voor het eerst een frittata van en dat pakte goed uit.   Recept 1 Rode ui 2 tenen...
Boerenkoolquiche

Boerenkoolquiche

  Boerenkool wordt meestal als stamppot gegeten. Dit receptje is weer eens iets anders. Voedingswaarde per 1/4 deel: 304,3 kcal, 14,1 g vet, 11,6 g koolhydraten 6,5 g vezels, 31,2 g eiwit   Recept Ingrediënten voor de bodem: 300 g Broccolirijst* 2 Eiwitten (70 g) 30 g...
Broccoli Kaaskoekjes

Broccoli Kaaskoekjes

Wat begon als restverwerking monde uit in een wel heel smakelijk gerechtje. Heerlijke broccoli kaaskoekjes, die in een handomdraai gemaakt zijn. Deze koekjes kunnen heel goed als lunch, maar ook als (onderdeel) van het avondeten. Recept Ingrediënten (voor 6 koekjes):...
Broccoli Pizza

Broccoli Pizza

Pizza kan altijd! Zeker als je de bodem maakt van een groente. De bloemkool pizzabodem is al bekend en zeker erg lekker! Broccoli is net zo’n fijne groente en ook zeer geschikt voor het maken van een bodem. Voedingswaarde voor de hele bodem: 350 kcal, 15,1 g...
Broccoli Wafels

Broccoli Wafels

Met enkele ingrediënten tover je deze zeer verantwoorde wafels op tafel. Heerlijk als avondmaaltijd, maar zeker ook een goed idee voor de lunch.   Recept Ingrediënten voor 3 wafels 200 g Broccoli 1 Ei 25 g 30+ geraspte kaas Zout Peper Alle andere kruiden die jij...
Gegrilde Salade met Mozzarella

Gegrilde Salade met Mozzarella

Gegrilde salade? Jazeker! Voor deze salade gebruikte ik little gem, dit zijn kleine kropjes sla die heel goed gegrild kunnen worden. Samen met paprika, tomaatje, zacht frisse mozaarella en kanpperige walnoten is dit een perfecte vegetarische salade die goed voelt.  ...
Gevulde Courgette

Gevulde Courgette

Dit is een koolhydraatarm en caloriearm recept waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Het is ook ideaal om restjes groenten in te verwerken. Recept Ingredienten voor 1 persoon: 1 flinke Courgette 1 klein Sjalotje 1 teen Knoflook 1/4 Rode paprika 4 Champignons 1...
Gevulde Pompoen

Gevulde Pompoen

Een smaakvol vegetarisch gerecht waar ik de hele dag naar uitkijk.   Recept Ingrediënten: 1/2 Flespompoen 1 Sjalot 1 Teen knoflook 1 eetlepel Olijfolie 200 g Paddenstoelenmix 2 eetlepels Roomkaas light met bieslook 2 takjes Bladpeterselie Peper en zout  ...
Gevulde Puntpaprika

Gevulde Puntpaprika

Puntpaprika’s zijn lekker zoet en een ideale om te vullen met alles wat jij lekker vindt. Ter inspiratie hier mijn variant, maar voel je vrij eindeloos te variëren.   Recept Ingrediënten: 2 Puntpaprika’s 1 Sjalotje 1 teentje Knoflook 4 grote Champignons 2...
Goede Vetten Salade

Goede Vetten Salade

Vet is een macronutriënt. Een voedingsstof die wij nodig hebben om te kunnen functioneren. Vetten zijn er in vele soorten. Er zijn vetten waar het lichaam baat bij heeft, denk aan vetten uit vette vis, zuivelproducten en olijfolie, avocado’s. Ook zijn er vetten...
Groentecurry

Groentecurry

Curry’s zijn ideaal om restjes groente in te verwerken. Ik maak zeer regelmatig curry, maar schrijf dan niet op wat daar precies in gaat. Dat heb ik nu wel eens gedaan zodat ik de receptuur en voedingswaarden met jullie kan delen. Varieer gerust, want de...
Healthy Lowcarb Mac&Cheese

Healthy Lowcarb Mac&Cheese

Het originele recept voor mac&cheese heeft nooit mijn aandacht weten te trekken. Ik zou een dergelijk gerecht samenvatten als koolhydraten met vet. Niet zo interessant voor mij. Tot mijn brein weer op hol sloeg en ik een naar mijn idee veel betere variant...
Hoerige Courgette

Hoerige Courgette

Nou, nou, nou, wat een naam voor zo’n onschuldig gerechtje! Lees even verder, dan begrijp je het. Dit gerechtje is snel in elkaar gefratst, koolhydraatarm, calorie-vriendelijk en bovenal erg lekker. De vulling is op smaak gebracht met “Hoer op de...
Hutspot

Hutspot

Een éénpansgerecht die stamt uit de zestiende eeuw, het werd oorspronkelijk tijdens het oogstseizoen (eind juli tot begin oktober) gegeten door landarbeiders die lange dagen fysiek zwaar werk verrichtten. Tegenwoordig eten wij het vooral in de wintermaanden na een...
Knolselderij Spinazie Pizza

Knolselderij Spinazie Pizza

Recept Ingrediënten: 2 plakken van een knolselderij* 50 g Roomkaas light (bijvoorbeeld van Philadephia) 100 g Verse spinazie Scheutje olijfolie (of andere vetstof) Peper en zout 2 plakjes Gerookte zalm 1 Ei 20 g Pompoenpitjes   Bereidingswijze: Gaar de plakken...
Koolhydraatarme Zuurkool-ovenschotel

Koolhydraatarme Zuurkool-ovenschotel

  Koude dagen vragen om warme maaltjes. Een heerlijk winterse ovenschotel na een lange dag hard werken brengt een glimlach op het gezicht van iedere sterveling. De ovenschotel kan heel goed tot 3 dagen vooraf klaargemaakt worden. Ideaal als je na die lange, drukke dag...
Lasagne van Groenten en Bataat

Lasagne van Groenten en Bataat

Dit is een variant op de traditionele lasagne. Iets minder vet en iets minder koolhydraatrijk, maar zeker net zo lekker. Dit recept is voor ongeveer 3 a 4 personen.   Recept Ingrediënten: 1 Zoete aardappel 1 Courgette 1 Ui 3 teentjes knoflook 1 Rode paprika 1 bakje...
Lauwwarme Thaise Salade

Lauwwarme Thaise Salade

Deze lauwwarme salade kan het hele jaar door. Tijdens het seizoen met witte asperges en de rest van het jaar met groene asperges. Niet moeilijk, wel lekker. Eventueel kan je alle onderdelen met een * al 1 dag vooraf klaarzetten, handig als je minder tijd hebt of dit...
Moussaka

Moussaka

Moussaka is een Grieks gerecht met als basis aubergine, aardappel, lamsgehakt en bechamelsaus. Door de bechamelsaus best wel een vet, calorierijk gerecht. Deze variant is minder vet, maar nog steeds vet lekker. Het gerecht kan goed een dag of een paar dagen vooraf...
Nacho Ovenschotel

Nacho Ovenschotel

Een heerlijk, simpel, koolhydraatarm ovengerecht. Laat het je smaken!!   Recept Ingrediënten voor 1 persoon: 1 Koolhydraatarme tortilla wrap of Flatbread Handje 30+ Geraspte kaas 1 theelepel Gerookte paprikapoeder 1 Uitje, gesnipperd 2 teentjes Knoflook, geperst 1...
Noodle Koekjes

Noodle Koekjes

Ik eet graag veel en daarom zijn zero noeodels een uitkomst, want ik zie een berg eten op mijn bord, maar krijg dus niet te veel calorietjes binnen. Nu zijn zero noodels niet heel smakelijk. Je moet ze zelf lekker maken en dat doe je bijvoorbeeld zo:   Recept...
Omelet met groente, tonijn en kaas

Omelet met groente, tonijn en kaas

Lekker, simpel en verantwoord! Heerlijk als lunch of samen met een wat rauwkost als avondmaaltijd. Voedingswaarde: 387 kcal, 23,5 g vet, 4,7 g koolhydraten, 4,1 g vezels, 37,4 g eiwit   Recept Ingrediënten: 1/2 Rode ui (40 g) 100 g Champignons 10 g Olijfolie 4...
Ovenschotel met broccoli en bloemkool

Ovenschotel met broccoli en bloemkool

Een smaakvolle, koolhydraatarme ovenschotel, die bij velen in de smaak zal vallen.   Recept voor 2 personen Ingrediënten: 1 kleine Bloemkool 1 Broccoli 1 Ui 1 teentje Knoflook 100 g Champignons Scheutje olie 200 g Mager rundergehakt 1 eetlepel Roomkaas light Peper en...
Ovenschotel met knolselderij, broccoli en gehakt

Ovenschotel met knolselderij, broccoli en gehakt

Dit lekkere avondmaaltje ontstond op een gure herfstavond. Dan smaken ovenschoteltjes altijd goed. Voor hoeveel personen dit recept is vind ik moeilijk aan te geven. Wij haalden er drie ruime porties uit. De voedingswaarden heb ik niet berekend. Iedere knolselderij en...
Paddenstoelenburger

Paddenstoelenburger

Ken je die champignons- en oesterzwamburgers uit de supermarkt? Super lekker vind ik die, maar ik dacht, dat moet toch makkelijk zelf te maken zijn…. En jawel, dat is dus super makkelijk. Deze burgers maak je in een handomdraai en zijn vreselijk lekker. Ik maak...
Pastinaakfrieten

Pastinaakfrieten

Pastinaak is 1 van de vergeten groenten die tegenwoordig weer goed verkrijgbaar is. Onder andere op de markt, maar ook bij alle bekende supermarkten zijn de witte wortels verkrijgbaar.   Recept Ingrediënten: Pastinaken Olijfolie Zeezout Cayennepeper Eventueel andere...
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Dit recept is super eenvoudig en snel te maken, maar daardoor zeker niet minder lekker. Sterker nog, ik was zo blij verrast met de intens lekkere smaak dat dit echt een blijvertje is geworden.   Recept Ingrediënten: 1 kg Pastinaken 1 liter Magere melk 2...
Pompoenfrieten

Pompoenfrieten

Pompoen is een behoorlijk geniaal product omdat het meer dan prima voedingswaarden heeft en op vele manieren verwerkt kan worden. Iedere week koop ik een paar pompoenen. Van een deel maak ik puree om taartjes en cakes mee te bakken of om te gebruiken ter vervanging...
Pompoenpizza

Pompoenpizza

We kennen allemaal wel de pizza met een bodem gemaakt van bloemkool. Koolhydraatarm, caloriearm, vetarm, ideaal dus! Enig nadeel vind ik dat het best veel werk is. Daarom bedacht ik de bodem gemaakt van pompoen. Ook koolhydraatarm, caloriearm, vetarm en iets minder...
Pompoenspaghetti

Pompoenspaghetti

Het assortiment van Albert Heijn speelt heel handig in op de voedingstrends. Zo hebben ze in het koelschap broccolirijst, bloemkoolrijst, courgettespaghetti en pompoenspaghetti. Ideaal wanneer je niet veel tijd of zin hebt om te koken maar toch gezond wil eten.  ...
Quesidilla

Quesidilla

Recept Ingrediënten: 2 (koolhydraatarme) wraps Pizzasaus/gekruide tomatensaus Groenten naar keuze Vlees/vis/vleesvervanger naar keuze (15+) Smeerkaas (sambal) Kruiden naar keuze   Bereidingswijze: Verwarm de contactgrill.* Snijd de groenten vlees/vis/vleesvervanger in...
Rodekool ovenschotel

Rodekool ovenschotel

Het koudere weer vraagt om een lekker warm prakje na een lange dag werken. Dit receptje is lekker, simpel en verantwoord. De aardappelpuree die doorgaans de bovenkant van de ovenschotel siert is hier vervangen door een puree van knolselderij. Dit combineert goed met...
Shakshuka

Shakshuka

De oorsprong van dit gerecht ligt in Noord-Afrika. De basis is een pittige tomatensaus waarin eieren worden gepocheerd. Door toevoeging van andere ingrediënten kan je er je eigen draai aan geven. Dit is hoe ik Shakshuka maak. Het is een koolhydraatarm gerecht. Wij...
Street food: Wrap met Boon ballen

Street food: Wrap met Boon ballen

Van 5 t/m 11 maart is het nationale week zonder vlees. In opdracht van Boon bedacht ik een vegetarisch receptje. Ik vind die ballen van Boon best stoer en wilde er dan ook een stoer gerechtje mee maken. Het werd een wrap gevuld met hummus, broccoli, geroosterde...
Tortizza met tonijn

Tortizza met tonijn

We all love pizza! Deze skinny tortizza is lekker, simpel om te maken en zeer verantwoord. Ik gebruikte de koolhydraatarme tortilla wraps van het merk Mama Lupes. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij www.afvallenmetbregje.nl en www.bodyenfithop.nl Uiteraard kan je...
Volkoren lasagne met spinazie en feta

Volkoren lasagne met spinazie en feta

Recept Voor 3 a 4 personen: 1 Ui 2 tenen Knoflook Scheutje olijfolie 300 g Verse spinazie Zout en peper uit de molen 2 Tomaten 8 vellen Volkoren lasagne bladen 1 pot Pastasaus (bijvoorbeeld Jumbo Traditional pastasaus 620 G) 200 g Feta   Bereidingswijze: Maak de ui...
Volkoren penne pasta salade met truffel

Volkoren penne pasta salade met truffel

De salade kan goed vooraf gemaakt worden en is zeker 3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Dus eventuele restjes doen het de volgende dag(en) goed als lunch of avondmaaltje samen met wat sla een stukje vlees of witvis.   Recept Ingrediënten: 1 zak...
Witlof roerbak

Witlof roerbak

Dit lekkere maaltje is in een handomdraai gemaakt en lekker door de smaakcombinatie van bitter, zoet en zout.   Recept Ingrediënten voor 1 persoon: 2 stronkjes Witlof Scheutje olijfolie Zeezout Cayennepeper Kerriepoeder 0,5 Jonagold appel, geschild en in stukjes...
Witlofsalade met fruit en noten

Witlofsalade met fruit en noten

Witlofsalade kan wat mij betreft ieder seizoen. Het mooie is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten en er zo steeds weer een nieuwe smaakbeleving kan creëren. Bovendien is de salade in een handomdraai gemaakt. Ik at de salade als avondmaaltijd, maar het kan...
Witlofsalade met fruit en noten

Witlofsalade met fruit en noten

Witlofsalade kan wat mij betreft ieder seizoen. Het mooie is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten en er zo steeds weer een nieuwe smaakbeleving kan creëren. Bovendien is de salade in een handomdraai gemaakt. Ik at de salade als avondmaaltijd, maar het kan...
Witlofsalade met gerookte zalm en appel

Witlofsalade met gerookte zalm en appel

Recept Ingrediënten: 2 Stronkjes witlof 1/2 Granny Smith appel 100 g Gerookte zalm (getrancheerd) 1 takje Dille 1 eetlepel 2Bslim Good Gourmet Yonnaise of Remia Friteslijn Peper en zout 1 eetlepel Geroosterde pijnboompitten   Bereidingswijze: Snijd de stronkjes witlof...
Witlofsalade met gerookte zalm en appel

Witlofsalade met gerookte zalm en appel

Recept Ingrediënten: 2 Stronkjes witlof 1/2 Granny Smith appel 100 g Gerookte zalm (getrancheerd) 1 takje Dille 1 eetlepel 2Bslim Good Gourmet Yonnaise of Remia Friteslijn Peper en zout 1 eetlepel Geroosterde pijnboompitten   Bereidingswijze: Snijd de stronkjes witlof...
Wortelwrap met vis

Wortelwrap met vis

Voor dit recept maakte ik gebruik van de wortelwraps van NoFairyTale. Deze tortilla wraps bevatten 45% groente en zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo. Voedingswaarde: 652 kcal, 30,3 g vet, 44,2 g koolhydraten, 14,1 g vezels, 46,1 g eiwit Recept...