Op de site vind je een aantal recepten voor plaattaarten. In eerste instantie wilde ik een aspergeplaattaart maken met bladerdeeg als bodem. Tot ik in de supermarkt kant en klaar flammkuchen deeg vond met veel betere voedingswaarden. Dan is de keuze snel gemaakt!

Deze flammkuchen smaakte ons zo goed dat ik zeker weet dat er nog velen gaan volgen.

 

 

Recept

Ingrediënten
750 g Ongeschilde asperges
250 g Magere gerookte spekblokjes (AH)
1 rol Flammkuchendeeg van Tante Fanny
150 g Zuivelspread light met bieslook (AH)
50 g Geraspte kaas 30+
Een paar takjes verse tijm

 

 

Bereidingswijze
-Bereid de asperges zoals beschreven in dit receptuur. Ik hield 550 g gekookte asperges over.
Asperges zijn na het koken erg nat. Dit zal het flammkuchen deeg zacht maken. Om dit te voorkomen moeten de asperges goed uitlekken en gedroogd worden met keukenpapier.
-Snijd de asperges over de lengte doormidden.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan.
-Rol het deeg uit op de bakplaat.
-Smeer de zuivelspread op het deeg.
-Verdeel de asperges over het deeg.
-Strooi de gebakken spekjes over de asperges.
-Maak eventueel af met wat peper uit de molen.
-Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
-Rits de blaadjes van de tijm en strooi het over de flammkuchen.

 

 

Voedingswaarden voor de hele flammkuchen
1523 kcal
53 g vet
147 g koolhydraten
9 g vezels
105 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.