Zie je de vulling er een beetje uitlopen? Zo lekker!

 

 

Recept

Ingrediënten
1 Aubergine (na verwijderen kop en uiteinde 360 g)
Peper en zout
35 g Philadephia roomkaas light bieslook
40 g Gele paprika
20 g Salami light (verkrijgbaar bij Lidl)
1 Lente ui (20 g)
60 g Linessa geraspte kaas 30+ (verkrijgbaar bij Lidl)

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
-Snijd de kop en uiteinde van de aubergine en snijd vervolgen de aubergine in heel dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs in een rechthoek op de bakplaat.

 

-Bestrooi de aubergineplakjes royaal met zout en peper. Laat dit een minuut of 20 intrekken. Het zout onttrekt vocht uit de aubergine.
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Dep de aubergine droog met keukenpapier en bak 15 minuten in de oven.
-Snijd de gele paprika ondertussen in heel kleine blokjes.
-Snijd ook de salami light heel klein en de lente ui in dunne ringetjes.
-Haal de bakplaat uit de oven en draai de temperatuur naar 225 graden.
-Smeer de aubergine in met de roomkaas light bieslook.
-Verdeel de paprika, salami, lente ui en kaas over de aubergine.
-Op smaak brengen met peper en zout is niet nodig!!!

-Til het bakpapier aan 1 lang kant op en maak met behulp van het bakpapier een rol.
-Schuif de bakplaat met de auberginerol weer terug in de oven en bak nog eens 12 minuten.

 

 

Voedingswaarde
365 kcal
19,9 g vet
16,9 g koolhydraten
8,7 g vezels
13,1 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.