Zie je de vulling er een beetje uitlopen? Zo lekker!

 

Voedingswaarde: 365 kcal, 19,9 g vet, 16,9 g koolhydraten, 8,7 g vezels, 13,1 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 Aubergine (na verwijderen kop en uiteinde 360 g)

Peper en zout

35 g Philadephia roomkaas light bieslook

40 g Gele paprika

20 g Salami light (verkrijgbaar bij Lidl)

1 Lente ui (20 g)

60 g Linessa geraspte kaas 30+ (verkrijgbaar bij Lidl)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Snijd de kop en uiteinde van de aubergine en snijd vervolgen de aubergine in heel dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs in een rechthoek op de bakplaat.

 

Bestrooi de aubergineplakjes royaal met zout en peper. Laat dit een minuut of 20 intrekken. Het zout onttrekt vocht uit de aubergine.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Dep de aubergine droog met keukenpapier en bak 15 minuten in de oven.

Snijd de gele paprika ondertussen in heel kleine blokjes. Snijd ook de salami light heel klein en de lente ui in dunne ringetjes.

Haal de bakplaat uit de oven en draai de temperatuur naar 225 graden.

Smeer de aubergine in met de roomkaas light bieslook. Verdeel de paprika, salami, lente ui en kaas over de aubergine. Op smaak brengen met peper en zout is niet nodig!!!

Til het bakpapier aan 1 lang kant op en maak met behulp van het bakpapier een rol.

Schuif de bakplaat met de auberginerol weer terug in de oven en bak nog eens 12 minuten.

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.