Bleekselderij was nooit zo mijn ding. Ik vond de smaak niet zo lekker en ook behoorlijk overheersend. Tot ik erachter kwam dat het veel lekkerder is wanneer je het even blancheert voordat je het verwerkt in een salade. Nu ben ik fan!

En weet je dat bleekselderij rijk is aan vitamine K? Vitamine K is nodig voor een goede bloedstolling. Verder bevat bleekselderij foliumzuur, vitamine B11, A, C en een beetje B2 en B5.

In dit recept combineer ik de bleekselderij met zoete, zure en zoute producten, dit zorgt voor een mooi smaakpalet en maakt dat de salade niet saai is.

 

Voedingswaarde: 435 kcal, 9,5 g vet, 54,1 g koolhydraten, 8,3 g vezels, 34 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

275 g Bleekselderij

1 (130 g) Granny Smith appel

80 g Gerookte kipreepjes

37 g 30+ Jong belegen kaas

66 g Aardbeien

30 g Rozijnen

30 g Magere kwark

20 g 2BSlim Ceaser sauce

 

Bereidingswijze:

Breng een pan met water aan de kook.

Snijd de bleekselderij in boogjes. Blancheer ze +/- 3 minuten in het kokende water. Giet ze vervolgens af in een vergiet of zeef en spoel koud.

Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd de appel eerst in plakken van een halve centimeter dik, dan in reepjes van een halve centimeter breed en vervolgens in blokjes van een halve centimeter.

Snijd ook de kaas in blokjes.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd door de helft of in vieren.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een diep bord of kom. Breng eventueel op smaak met peper en/of zout.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.