Bloemkoolnuggets

 

Stiekem zijn we natuurlijk allemaal dol op stukjes eten voorzien van een krokant jasje. En dat dan lekker in een sausje dippen. Perfect comfortfood! Dat kan nu ook een stuk verantwoorder.

Bloemkoolnuggets, geloof me, het is super makkelijk om dit te maken en het zal ongetwijfeld in de smaak vallen.

 

Recept

Ingrediënten:

Bloemkool

Eiwit

Havermout

Kruiden

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.

Doe eiwit in een bakje/schaaltje (heel ei mag ook) en kluts dit even los.

Maal havermout samen met kruiden die jij lekker vindt fijn in een keukenmachine. Doe het over in een bakje/schaaltje.

Haal de bloemkoolroosjes eerst door het eiwit en vervolgens door het havermout/kruidenmengsel. Leg de nuggets op de bakplaat.

De baktijd is afhankelijk van het formaat van de roosjes (hoe groter, hoe langer de baktijd zal zijn) en van de gewenste gaarheid. Ik adviseer met een kwartiertje te beginnen en dan even te voelen. Vind je ze nog te hard, bak ze dan iets langer. Zijn ze goed, dan is het tijd om te gaan genieten.

De bloemkoolnuggets zijn erg lekker in combinatie met "Pompoenhummus,"