Met bloemkoolrijst kan je eindeloos variëren. Bloemkoolrijst is kant en klaar te koop bij bijna iedere supermarkt vers en in de vriezer. Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken, mits je een keukenmachine in huis hebt. Bloemkoolrijst is namelijk niets anders dan fijn gemalen bloemkool.

 

Recept

Ingrediënten voor 1 persoon
300 g Bloemkool
1/2 Rode paprika (60 g)
1/2 Ui (40 g)
1 teentje Knoflook (6 g)
1 theelepel Kokosolie (7 g)
100 g Wokgarnalen
1 eetlepel Kerrie madras (8 g)
Zout
Cayennepeper

 

Bereidingswijze
-Snijd de bloemkool in stukken en maal vervolgens fijn in een keukenmachine.
-Snijd de rode paprika in zeer kleine blokjes.
-Snipper de ui heel fijn en pers de noflook.
-Warm de kokosolie in een wok.
-Fruit paprika, ui en knoflook aan op matig vuur. De ui mag niet bruin worden.
-Voeg kerrie madras en wokgarnalen toe. Roer +/- 1 minuut.
-Zet het vuur hoog.
-Voeg de bloemkoolrijst, zout en cayennepeper toe.
-Roer +/- 3 minuten en je heerlijk, verantwoorde avondmaal is klaar!

 

 

Voedingswaarden
303 kcal
10 g vet
20 g koolhydraten
10 g vezels
28 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.