Boerenkool wordt meestal als stamppot gegeten. Dit receptje is weer eens iets anders.

 

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem
300 g Broccolirijst*
2 Eiwitten (70 g)
30 g Amandelmeel
Peper en zout

*Verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar je kan ook zelf rauwe broccoli fijn malen in een keukenmachine.

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Vet een quichevorm in met een vetstof. Ik gebruikte Pam spray.
-Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom.
-Maak van het mengsel een bodem en opstaande randen.
-Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Ingrediënten voor de vulling
1 Ui (90 g)
2 tenen Knoflook (8 g)
10 ml Olijfolie
1 Rode paprika (125 g)
1 bakje Vegetarische spekjes (125 g)**
200 g Gesneden boerenkool
4 Eieren (220 g)
100 ml Magere melk
Peper en zout
100 g Geraspte Eatlean cheese*** (andere kaas kan uiteraard ook)

** van De Vegetarische slager
*** verkrijgbaar bij Albert Heijn

 

Bereidingswijze
-Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
-Warm olie in een wok.
-Fruit de ui en knoflook aan op laag vuur.
-Snijd de paprika ondertussen in blokjes.
-Voeg deze toe aan de ui en knoflook.
-Roerbak 2 minuten voor je de spekjes toevoegt.
-Voeg na 2 minuten de boerenkool toe.
-Roerbak dit zo’n 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
-Kluts ondertussen de eieren samen met de melk en wat peper en zout los.
-Schep het gebakken groentemengsel in de quichevorm.
-Giet het eiermengsel erover en verdeel de kaas erover.
-Bak de quiche in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar op 150 graden.

Mocht je blijven zitten met restjes dan kan je deze heel goed de volgende dag als lunch eten, koud smaakt het ook.

 

Voedingswaarde per 1/4 deel
304,3 kcal
14,1 g vet
11,6 g koolhydraten
6,5 g vezels
31,2 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.