Broccoli pizza

 

Pizza kan altijd! Zeker als je de bodem maakt van een groente.

De bloemkool pizzabodem is al bekend en zeker erg lekker! Broccoli is net zo'n fijne groente en ook zeer geschikt voor het maken van een bodem.

 

Voedingswaarde voor de hele bodem: 350 kcal, 15,1 g vet, 10 g koolhydraten, 20,5 g vezels, 34,2 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Gekookte broccoli roosjes

1 Ei

40 g 35+ Old Amsterdam

Peper

Zout

2 g Gedroogde Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de gekookte broccoli minimaal 15 minuten in een vergiet of zeef uitlekken en uitdampen. Dit voorkomt dat je deeg te nat wordt.

Maal de gekookte broccoli samen met het ei en de kaas tot een egale massa. Breng het op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Stort het deeg op de bakplaat en vorm een bodem. Deze kan rond, vierkant, rechthoekig of hartvormig zijn. Leef je uit!

 

Bak de pizzabodem in het midden van de oven 30 minuten.

Na het bakken van de bodem kan je de pizza gaan garneren met alles wat jij lekker vindt.

 

Ik koos voor een tomatensaus, gerookte kipfilet, bosui en fratsjes 15+ smeerkaas.