Broccoli wafels

 

Met enkele ingrediënten tover je deze zeer verantwoorde wafels op tafel. Heerlijk als avondmaaltijd, maar zeker ook een goed idee voor de lunch.

 

Recept

Ingrediënten voor 3 wafels

200 g Broccoli

1 Ei

25 g 30+ geraspte kaas

Zout

Peper

Alle andere kruiden die jij hierbij lekker vindt

 

Bereidingswijze:

Verdeel de broccoli in gelijke roosjes. Ook de steel kun je gebruiken. Snijd die in iets kleinere stukjes dan de roosjes. De steel is iets harder en heeft dus een lagere garingstijd. Doe de broccoli in een ruime kookpan, vul de pan met koud water tot de broccoli "koppie onder" staat. Voeg een beetje zout toe en breng aan de kook op hoog vuur. Draai het vuur lager en kook door tot de broccoli goed gaar/zacht is. Giet de broccoli in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken en uitdampen.

Verwarm nu he waffelijzer voor.

Doe de broccoli terug in de pan en stamp fijn met een stamper of gebruik een staafmixer. Doe de broccolipuree in een kom. Voeg het ei, de kaas en kruiden naar smaak toe. Roer goed door elkaar met een lepel.

Vet eventueel je wafelijzer in met een vetstof en verdeel 2/3 van het broccolibeslag over het wafelijzer. Bak de wafels tot ze bruin beginnen te kleuren. De wafels worden niet echt krokant zoals traditionele wafels.

Leg de wafels op een bord en bak de laatste wafel.

Laat het je smaken!