Op deze site vind je tal van recepten met bulgur in de hoofdrol. Het is hier in huis net zoiets normaals als pasta, rijst en aardappelen. Ik koop altijd bruine bulgur bij een Turkse supermarkt. Mocht je hier niet aan kunnen komen dan kun je natuurlijk ook witte bulgur, couscous of quinoa gebruiken. Allemaal lekkker!

 

 

Recept

 

Ingredienten voor 2 personen
80 g Bruine bulgur
10 g Pompoenpitten
60 g Edamame boontjes (Bonduelle uit de vriezer)
4 blaadjes Verse munt
30 g Rozijnen
3 ml Citroensap
100 g Snoeptomaatjes
1 Avocado (100 g vruchtvlees)
100 g Feta
50 g Gemengde bladsla
Peper en zout

 

Bereidingswijze
-Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
-Laat de bulgur goed uitlekken en afkoelen in een zeef.
-Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze “poffen.”
-Ontdooi de boontje op heel laag vuur in een steelpannetje.
-Hak de munt fijn.
-Doe de bulgur in een kom en meng er de gehakte munt doorheen.
-Voeg de rozijnen en citroensap toe, roer even door elkaar.
-Snijd de snoeptomaatjes in kwarten en voeg ze toe aan de salade.
-Wanneer de boontjes ontdooit zijn mogen ook deze door de salade.
-Breng de salade op smaak met wat peper uit de molen.
-Voeg ook de sla toe aan de salade en schep dit voorzichtig door.
-Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
-Verdeel de salade over de borden.
-Rangschik de plakjes avocado over de salade.
-Brokkel de feta over de salade.
-Maak het geheel af met de geroosterde pompoenpitjes.

 

 

 

Voedingswaarden per portie
510 kcal
28,5 g vet
37,5 g koolhydraten
6 g vezels
20,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.