Mijn eerste kennismaking met burrito’s was toen Knorr met wereldgerechten op de markt kwam. Ik vond ze direct lekker en nadien heb ik ze ook in diverse Mexicaanse restaurants gegeten. Heerlijk! Tijd om een slankere variant te maken en te delen met jullie.

 

Voedingswaarde per portie:

681 kcal

31 g vet

30 g koolhydraten

32 g vezels

53 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 2 porties:

1 Ui (75 g)

2 tenen Knoflook (10 g)

2 Gele paprika’s (250 g)

160 g (vega) Kip

1 eetlepel (rode peper) Olie

1 blik Tomatenblokjes (400 g)

125 g Zure room

1 theelepel (gerookte) Paprikapoeder

1 theelepel Cayenne peper

1 theelepel Gemalen komijn

1 theelepel Gemalen koriander

Zout

4 Wraps (ik gebruikte de kH arme wraps van Atkins)

100 g 30+ Geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

Maak de ui schoon en snipper deze. Maak ook de teentje knoflook schoon en hak ze fijn.

Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd ook de (vega) kip in stukjes.

Warm olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook aan op laag vuur.

Voeg de paprika en (vega) kip toe en bak 3 minuutjes op midden hoog vuur.

Voeg de tomatenblokjes en alle kruiden en zout toe. Laat nog een paar minuten op laag vuur pruttelen voor j 1 eetlepel zure room toevoegt. De rest van de zure room bewaren we voor later.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Vul 4 wraps met de saus en leg ze opgerold in een ovenschaal.

Verdeel de geraspte kaas over de wraps en bak de burrito’s in het midden van de oven +/- 5 minuten tot de kaas gesmolten is.

Maak de burrito’s af met het resterende deel van de zuren room.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.