Ik moet bekennen dat de cauliflowersteak op de foto nogal onzichtbaar geworden is doordat ik los ben gegaan met de toppings. Maar geloof me wanneer ik zeg dat dit een heel lekker gerecht is. Wij aten er heerlijk dikke zoete aardappelfrieten bij. Aanradertje!

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
1 Bloemkool
Pam spray
4 g Za’atar
100 g Kikkererwten (blik)
1 g Gerookte paprikapoeder
100 g Zachte geitenkaas (Chavroux)
30 g Granaatappelpitjes
1 Lente-ui (12 g)
60 g Magere kwark
10 g Tahini
5 ml Citroensap
Peper en zout

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Verwijder de groene balderen aan de onderzijde van de bloemkool.
-Snijd 4 dikke plakken (3 cm dikte) van de bovenkant naar de onderkant van bloemkool. De plakken zullen tezamen ongeveer 500 g wegen. Het restant bloemkool kun je gebruiken in andere recepten.
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg hier de steaks op. bespuit beide zijden met PAM spray en bestrooi met za’atar en wat zout.
-Bak de steaks in het midden van de oven +/- 25 minuten.
-Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze goed af met koud water.
-Weeg 100 g kikkererwten af. Het restant kun je gebruiken voor andere recepten.
-Bespuit de kikkererwten met PAM spray en strooi er de gerookte paprikapoeder en wat peper en zout over.
-Na 25 minuten mogen de kikkererwten bij de steaks in de oven. Je kunt ze gewoon naast de steaks over de bakplaat verdelen. Bak nog een minuut of 7.
-Maak ondertussen een sausje van de kwark, tahini, citroensap, een scheut water, peper en zout.
-Snijd de lente-ui in ringetjes.
-Leg de steaks op de borden.
-Verdeel de geitenkaas, het sausje, de granaatappelpitjes, kikkererwten en de lente-ui over de steaks.

Voedingswaarde per portie
225 kcal
12 g vet
22 g koolhydraten
10 g vezels
17 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.