Dit frisse zomerse recept is zoals je zult vermoeden heerlijk op een warme zomeravond. Wij aten het na een lange stranddag. De avond vooraf had ik het jackfruit en de rode kool al in de marinade gezet en de limoenmayonaise al gemaakt. Zo was dit lekkers binnen een handomdraai klaar.
Het recept is voor 2 personen.

 

Recept

 

 

Ingrediënten
2 blikken Young Jackfruit (samen 560 gram)*
75 g Callowfit bbq sauce
300 g Gesneden rode kool
1 Limoen
75 g Callowfit Mayo style
125 g Komkommer (1/2 komkommer)
10 ml Appelazijn of witte wijn azijn
1 theelepel Steviala ery-pure
Peper en zout
6 Mama Lupes tortilla wraps
PAM spray

*Je vind dit in het schap bij de blikken fruit.

 

Bereidingswijze
Je kunt het jackfruit en de rode kool het beste de dag vooraf in de marinade zetten. De rode kool wordt zachter door het zuur en de bbq sauce kan zo lekker in het jackfruit trekken.
-Spoel het jackfruit goed af onder de koude kraan in een zeef of vergiet.
-Laat het fruit uitlekken en pluk/trek het fruit uit elkaar.
-Doe het fruit samen met de bbq saus in een ruime kom en meng goed door elkaar. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
-Was en boen de limoen onder de kraan.
-Rasp de groen/gele schil. Let op dat je niet het witte deel van de limoenschil mee-raspt, dit is bitter.
-Meng de limoenrasp met de mayo style saus, een beetje water om het wat dunner te maken en peper en zout naar smaak. Zet dit in de koelkast tot gebruik.
-Doe de rode kool in een ruime kom.
-Snijd de limoen doormidden. Pers het sap uit boven de rode kool.
-Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet ook dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.
-Schaaf met een kaasschaaf de komkommer in linten en doe ze in een kom.
-Breng de komkommerlinten op smaak met azijn, ery-pure, peper en zout.
-Warm 2 koekenpannen op hoog vuur op.
-Spuit in beide koekenpannen een beetje PAMspray.
-Bak in 1 pan het jackfruit
-Bak in de andere pan de tortilla wraps om en om bruin. Gebruik bij iedere wrap weer een beetje PAMspray.
-Breng het jackfruit eventueel nog op smaak met peper en zout.

-Leg de gebakken wraps op een stapel en doe de gebakken jackfruit ook in een bakje.
-Zet alles op tafel en bouw je eigen wraps op door er een flinke schep rode kool over te verdelen, gevolgd door het jackfruit, komkommerlinten en limoenmayonaise.

 

 

Voedingswaarden per portie
383 kcal
7 g vet
54 g koolhydraten
42 g vezels
21,5 g eiwit

 

 

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.