Over de gezondheidsvoordelen van spinazie schreef ik al een stukje bij het recept voor Spinaziesalade met Kip en Mango.

Courgette is ook een fijne groente. Het is familie van de komkommer en meloen en bevat per 100 gram 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Het bevat ook vitamine B1, B2, B3, B6, B11 en de vitamine A en K. Ook bevat courgette de nodige mineralen als molybdeen, mangaan, kalium, magnesium, fosfor en koper.

Omdat courgette zo neutraal van smaak is kan je er vele kanten mee uit. Ik verwerk het graag in zoete baksels om volume te creëren. Op mijn site en in mijn boek vind je tal van recepten waarin deze groene jongen verwerkt is. Ook erg prettig om te weten is dat 100 g courgette slechts 27 kcal.

In dit recept combineer ik courgette dus met spinazie en geitenkaas wat samen voor een heerlijk maaltje zorgt.

 

 

Recept

Ingrediënten voor 1 portie
400 g Courgetti (te koop bij Albert Heijn en Lidl of zelf te maken met een spiraalsnijder)
200 g Spinazie (gewassen)
20 g Olijfolie
20 g Philadephia roomkaas bieslook light
15 g Pijnboompitten
60 g Snoeptomaatjes
30 g Geitenkaasbolletjes

 

Bereidingswijze
-Zet een wok op hoog vuur en warm hierin 10 g olijfolie om vervolgens te spinazie te roerbakken.
-De spinazie is klaar zodra het geslonken is. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
-Warm een tweede wok of ruime koekenpan op hoog vuur en warm ook hier 10 g olijfolie in om de courgetti hierin te roerbakken.
-Voeg zout toe naar behoefte.
-Warm een klein koekenpannetje zonder vetstof en rooster hierin de pijnboompitten.
-Snijd de snoeptomaatjes doormidden.
-Roer na 3 minuten de roomkaas door de courgetti.
-Maak het bord op door te beginnen met de courgetti, gevolgd door de spinazie, tomaatjes, pijnboompitjes en geitenkaasbolletjes.

 

 

Voedingswaarde
527 kcal
35 g vet
28 g koolhydraten
8 g vezels
25 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.