Groene groenten hebben een gezond imago en dat komt met name door de grote hoeveelheid chlorofyl die het bevat. Chlorofyl zorgt grotendeels voor de groene kleur. Dit stofje draagt bij aan een gezond energieniveau, het verbeteren van je gezondheid en het bestrijden van diverse ziektes.

Natuurlijk bevatten groene groenten ook de nodige antioxidanten, vezels, mineralen en vitamines.

Reden genoeg om er genoeg van te eten!

 

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
100 g Groeve bruine bulgur (Turkse supermarkt)
2 teentjes Knoflook
200 g Broccolirijst
250 g Champignons
200 g Courgette
1/2 Avocado (70 g)
75 g Edamame boontjes
50 g Magere kwark
10 g Tahin (sesampasta)
25 ml Citroensap
1 Lente ui (12 g)
20 g Groene pesto
10 g Geroosterde pistachenoten
Peper en zout

 

Bereidingswijze
-Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in. Laat het uitlekken in een zeef.
-Maak de teentjes knoflook schoon, plet en hak ze fijn.
-Snijd de champignons in vieren.
-Snijd de courgette in blokjes van 1×1 cm.
-Snijd de lente ui in ringetjes/plakjes.
-Snijd de halve avocado in plakjes.
-Warm een wok of ruime koekenpan op hoog vuur op. Bak de champignons 2 minuten in PAMspray of een andere vetstof.
-Voeg de knoflook toe aan de champignons. Bak dit 1 minuut en voeg dan ook de broccolirijst toe en bak dit nog eens 3 minuten.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Bak in een kleine koekenpan de courgetteblokjes rondom bruin in wat PAMspray. Breng op smaak met peper en zout.
-Warm in een kleine steelpan de edamame boontjes op. Je hoeft geen vocht toe te voegen. Houd het vuur laag.
-Maak van de kwark, tahin, citroenspa, peper en zout een sausje door het goed te mengen met elkaar.
-Voeg de gekookte bulgur toe aan de pan met champignons en broccolirijst.
-Voeg de pesto er aan toe en roer goed door.
-Verdeel de bulgur over 2 borden.
-Maak de borden verder op met de gebakken courgette, edamame boontjes, avocado, het sausje, de lente ui en pistachenoten.

 

 

Voedingswaarde per portie
483,5 kcal
21,5 g vet
40 g koolhydraten
35,5 g vezels
24 g eiwit

 

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.