Ik had helemaal “niets” in huis en maakte toen dit en dat pakte zo goed uit dat ik het recept met jullie deel. Een frittata met koolhydraat arme pasta, groente, gerookte kip-reepjes en kaas. Lekker met wat salade ernaast.

Dit recept is genoeg voor 2 a 3 personen.

 

Voedingswaarde voor de hele schaal:

803 kcal

34 g Vet

31 g Koolhydraten

13 g Vezels

87 g Eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

50 g Atkins penne

1 Ui (100 g)

2 teentjes Knoflook (6 g)

2 Gele paprika’s (150 g)

60 g (6 stuks) Snoeptomaatjes

65 g Gerookte kip-reepjes

4 Eieren maat M (180 g)

100 ml Magere melk

2 g Gedroogde Italiaanse kruiden

Zout en peper

75 g Geraspte kaas 30+

 

Bereidingswijze:

Breng een pan met een liter water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de penne 5 minuten. Laat ze hierna uitlekken in een zeef.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Dat gaat het makkelijkst als je van het vel bakpapier een prop maakt en deze goed nat maakt onder de kraan en vervolgens uitwringt. Het is nu een slappe lap geworden die welwillend in de schaal blijft liggen.

Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Maak ook de teentjes knoflook schoon en hak deze fijn.

Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes.

Warm een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op hoog vuur. Zet hierna het vuur laag en fruit hierin de ui, knoflook en paprika aan.

Kluts ondertussen de eieren samen met de melk, Italiaanse kruiden en zout en peper naar behoefte, door elkaar.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Roer de gerookte kip-reepjes en gekookte penne door de groente en zet het vuur uit. Schep het mengsel in de ovenschaal. Giet het eier-mengsel erover en vervolgens de geraspte kaas.

Bak de frittata in +/- 25 minuten gaar.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.