Recept

 

Ingrediënten voor 2 porties
600 g Broccolirijst
160 g Vegetarische kipstukjes
100 g Komkommer
50 g Tauge
60 g Rode paprika
1 Lente-ui (12 g)
50 g Wortelreepjes
1 teentje Knoflook (12 g)
35 g Pindakaas extra crunchy
1 g Sambal oelek
1 g Steviala ery-bronze
1 ml Citroensap
33 ml Ketjap manis
Zout en peper
10 g Gebakken uitjes
PAM spray

Bereidingswijze
-Snijd de komkommer en paprika in reepjes.
-Snijd de lente-ui in ringetjes.
-Maak het knoflookteentje schoon en hak het fijn.
-Maak een sausje van de pindakaas, sambal, citroensap, 10 ml ketjap en een scheutje water. Warm het sausje op heel laag vuur op. Pas op, het verbrand snel.
-Warm een koekenpan op hoog vuur op. Spray er wat PAM spray in.
-Bak de vega kipstukjes om en om bruin.
-Warm een wok op hoog vuur op. Spray er wat PAM spray in.
-Roerbak de broccolirijst samen met de knoflook.
-Breng op smaak met zout en het restant ketjap.
Verdeel de broccolirijst over de borden.
-Rangschik de reepjes komkommer, paprika en wortel over de broccolirijst.
-Verdeel de tauge en gebakken vega kip over de borden.
Maak het af met de pindasaus, de gesneden lente-ui en de gebakken uitjes.

 

 

 

Voedingswaarden per portie
462 kcal
21 g vet
29 g koolhydraten
4 g vezels
33,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.