Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappel, dus best wel anders dan pasta gemaakt van meel, water en ei. Normaliter wordt gnocchi kort gekookt en dan vaak gegeten met een dikke saus. Deze variant zal elke Italiaan doen omdraaien in het graf, dus maak het vooral niet voor je Italiaanse schoonfamilie.

Deze gnocchi heb ik na het koken gebakken, daarvan krijgen ze een knapperig korstje. Samen met wat spinazie, gegrilde tomaatjes en een lepeltje pesto een super simpel, smaakvol gerecht dat helemaal een feest wordt met burrata on top.

Burrata lijkt op mozzarella, maar dan veel zachter en romiger omdat het gemaakt wordt van room in plaats van buffelmelk. Je snapt dat dit alleen maar lekker kan zijn.

Recept

Ingrediënten
voor 2 personen
250 g Gnocchi*
4 Pruimtomaten (185 g)
350 g Gewassen spinazie
40 g Pesto
20 ml Olijfolie
1 Bol Burrata**
Peper en zout

*In een pak zit 500 gram, je kunt de andere helft zeker een week in de koelkast bewaren (wel even goed inpakken) of invriezen en er later bijvoorbeeld dit recept mee maken.
**Op de foto zie je heel de bol burrata bovenop 1 portie. Dit staat natuurlijk leuker, maar een hele bol opeten vind ik wat veel, dus na het fotomoment werd de bol netjes doorgesneden en verdeeld over de 2 porties.

Bereidingswijze
-Breng een pan met 2,5 liter water met een snuf zout aan de kook.
-Kook de gnocchi. Zodra ze boven komen drijven giet je ze af in een zeef. Dit duurt niet langen dan 3 minuten. Kook ze zeker niet te lang, daar worden ze sompig van.
-Zet een grillpan op hoog vuur.
-Verwijder de kroontjes van de tomaten, was ze en halveer ze.
-Verdeel olijfolie over de grillpan.
-Gril de halve tomaten aan beide kanten +/- 3 minuten.
-Zet een wok op hoog vuur en warm hierin een piep klein beetje olijfolie.
-Roerbak de spinazie hierin en breng op smaak met peper en zout. De spinazie is klaar zodra het geslonken is.
-Leg de gegrilde tomaten alvast op de borden.
-Doe de gekookte gnocchi in de grillpan en bak ze om en om voor je de pesto toevoegd.
-Verdeel de gnocchi en spinazie over de borden.
-Maak af met de burrata en peper uit de molen.

Voedingswaarde per portie
607,5 kcal
35 g vet
52,5 g koolhydraten
5 g vezels
16,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.