Gegrilde salade met mozzarella

 

Gegrilde salade? Jazeker! Voor deze salade gebruikte ik little gem, dit zijn kleine kropjes sla die heel goed gegrild kunnen worden. Samen met paprika, tomaatje, zacht frisse mozaarella en kanpperige walnoten is dit een perfecte vegetarische salade die goed voelt.

 

Recept

Ingrediënten voor 2 personen:

4 kropjes Little gem (oa verkrijgbaar bij Lidl)

1 Gele punt paprika

1 Rode punt paprika

1 Oranje puntpaprika

4 Rode snoeptomaatjes

4 Oranje snoeptomaatjes

2 bollen Mozzarella light

10 Walnoten

2 eetlepels goed kwaliteit Olijfolie

1 eetlepel Aceto balsamico azijn

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Zet een grillpan op hoog vuur.

Halveer de kropjes little gem over de lengte. Grill de platte zijde van de sla kort totdat er grillstreepjes zichtbaar zijn.

Draai het vuur lager wanneer de pan begint te walmen.

Snij de bovenzijdes van de puntpaprika's. Halveer ze over de lengte en verwijder de zaadlijsters. Snij de paprika helften nog eens over de lengte doormidden en grill al deze stukken aan beide zijdes.

Halveer de snoeptomaatjes en grill de vlakke kant zeer kort.

Doe de little gem, paprika en tomaatjes bij elkaar in een grote kom/schaal. Sprenkel er olijfolie en aceto balsamico azijn over en breng op smaak met peper en zout. Hussel alles voorzichtig door elkaar.

Zet een droge koekenpan op hoog vuur. Rooster hierin de walnoten kort tot ze lekker krokant zijn.

Rangschik de gegrilde groente op de borden, scheur de bollen mozzarella in stukken en verdeel deze over de groente. Maak het gerecht af met de walnoten.