Een lekker, simpel en verantwoord receptje. Snel in elkaar gefratst, boordevol smaak!

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor 1 portie
1 hele Broccoli
Gerookte paprikapoeder
PAM spray of olijfolie
24 g Rode ui
1/2 Elstar appel (68 g)
30 g Notenmix
1 Ei (55 g)
60 g Magere kwark
30 g 2BSlim Yonnaise
Peper en zout

 

Bereidingswijze
-Maak de broccoli schoon en verdeel in gelijke roosjes. Ik hield 310 gram broccoliroosjes over.
-Breng een pan met daarin 3 liter water en een snuf zout aan de kook.
-Voeg de broccoliroosjes toe zodra het water kookt. Kook +/- 5 minuten. De kooktijd is afhankelijk van de grote van de roosjes.
-Giet de broccoliroosjes af in een zeef of vergiet en laat uitlekken.
-Wanneer je niet in het bezit bent van een airfryer, verwarm dan de oven voor op 250 graden.
-Leg de broccoliroosjes in een ovenvast schaaltje of op een stukje aluminiumfolie.
-Spuit wat PAM spray over de roosjes en bestrooi met zout en gerookte paprikapoeder.
-Rooster de roosjes +/- 5 minuten in de airfryer op 200 graden of in de oven.
-Rooster de noten in een droge pan of in de airfryer..
-Kook het ei zoals je gewend bent. Spoel koud af, pel en verdeel in partjes.
-Snijd de rode ui in zeer dunne halve ringen.
-Snijd de appel in plakjes.
-Meng kwark, yonnaise, peper en zout met elkaar.
-Rangschik de broccoliroosjes, ui, appel en ei op een diep brod.
-Maak af met het sausje en de noten.

 

 

Voedingswaarden
445 kcal
24 g vet
22 g koolhydraten
14,2 g vezels
28,2 g eiwit

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.