Een lekker, simpel en verantwoord receptje. Snel in elkaar gefratst, boordevol smaak!

 

Voedingswaarde: 445 kcal, 24 g vet, 22 g koolhydraten, 14,2 g vezels, 28,2 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 1 portie:

1 hele Broccoli

Gerookte paprikapoeder

PAM spray of olijfolie

24 g Rode ui

1/2 Elstar appel (68 g)

30 g Notenmix

1 Ei (55 g)

60 g Magere kwark

30 g 2BSlim Yonnaise

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Maak de broccoli schoon en verdeel in gelijke roosjes. Ik hield 310 gram broccoliroosjes over. Breng een pan met daarin 3 liter water en een snuf zout aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe zodra het water kookt. Kook +/- 5 minuten. De kooktijd is afhankelijk van de grote van de roosjes. Giet de broccoliroosjes af in een zeef of vergiet en laat uitlekken.

Wanneer je niet in het bezit bent van een airfryer, verwarm dan de oven voor op 250 graden.

Leg de broccoliroosjes in een ovenvast schaaltje of op een stukje aluminiumfolie. Spuit wat PAM spray over de roosjes en bestrooi met zout en gerookte paprikapoeder. Rooster de roosjes +/- 5 minuten in de airfryer op 200 graden of in de oven.

Rooster de noten in een droge pan of in de airfryer..

Kook het ei zoals je gewend bent. Spoel koud af, pel en verdeel in partjes.

Snijd de rode ui in zeer dunne halve ringen.

Snijd de appel in plakjes.

Meng kwark, yonnaise, peper en zout met elkaar.

Rangschik de broccoliroosjes, ui, appel en ei op een diep brod. Maak af met het sausje en de noten.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.