Gevulde courgette

 
Dit is een koolhydraatarm en caloriearm recept waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Het is ook ideaal om restjes groenten in te verwerken.
Recept
Ingredienten voor 1 persoon:
1 flinke Courgette
1 klein Sjalotje
1 teen Knoflook
1/4 Rode paprika
4 Champignons
1 Bouillonblokje
1/2 bakje Eru 15+ smeerkaas tuinkruiden
3 g Olijfolie
50 g Pikante pastasaus van Jumbo eigenmerk
Zout
Gerookte paprikapoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Vul de waterkoker met water en breng aan de kook.
Snijd de courgette over de lengte door de helft en schraap met een lepel het grootste deel van de inhoud eruit (bewaar de inhoud!) Zorg wel dat de courgette "bootjes" stevig genoeg blijven.
Schenk het kokende water in een pan waarin de courgette past. Ik gebruikte een koekenpan. Zet op hoog vuur. Doe hier het bouillonblokje en de uitgeholde courgette in. Kook ongeveer 5 minuutjes. Haal ze uit de pan en leg ze op een ovenbestendig plaatje.
Hak de inhoud van de courgette tot stukjes. Snipper de courgette. Hak de knoflook. Snijd de paprika in zeer kleine blokjes en snijd ook de chapignons zeer fijn.
Warm een heel klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de groenten aan. Breng op smaak met (zee)zout.
Voeg de pastasaus toe en roer nog even door.
Vul de courgette met dit "prutje" en verdeel de smeerkaas hierover.
Zet de gevulde courgette 5 minuutjes in de oven en maak het geheel af met wat gerookte paprikapoeder.
Last het je smaken!