Recept

Ingrediënten voor 1 portie
30 g Bruine bulgur*
100 g Courgette
1 teentje Knoflook (1 g)
2 g Ras el hanout
1 Gele paprika (150 g)
2 Eieren maat M (100 g)

*Te koop bij de Turkse supermarkt. Witte bulgur, couscous of rijst kan ook.

 

Bereidingswijze
-Bereidt de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Snijd de courgette in zeer kleine blokjes.
-Maak het knoflookteentje schoon en hak fijn.
-Warm een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, draai het vuur terug en roerbak de courgette samen met de knoflook.
-Roer de gekookte bulgur en de ras el hanout door de groente.
Breng eventueel op smaak met zout.
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsters met zaden.
-Zet de paprika’s in een ovenvast schaaltje en vul ze met het groente/bulgur mengsel.
-Breek boven iedere paprikahelft een eitje voordat je ze in de oven schuift.
-De baktijd bedraagt +/- 15 minuten. Iedere oven is anders, dus controleer tussentijds of de eitjes gaar zijn.

 

 

Voedingswaarden
296 kcal
10 g Vet
31 g Koolhydraten
5 g Vezels
18 g Eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.