Voedingswaarde:

296 kcal

10 g Vet

31 g Koolhydraten

5 g Vezels

18 g Eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

30 g Bruine bulgur*

100 g Courgette

1 teentje Knoflook (1 g)

2 g Ras el hanout

1 Gele paprika (150 g)

2 Eieren maat M (100 g)

*Te koop bij de Turkse supermarkt. Witte bulgur, couscous of rijst kan ook.

 

Bereidingswijze:

Bereidt de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de courgette in zeer kleine blokjes. Maak het knoflookteentje schoon en hak fijn.

Warm een koekenpan met anti aanbaklaag op hoog vuur, draai het vuur terug en roerbak de courgette samen met de knoflook. Roer de gekookte bulgur en de ras el hanout door de groente. Breng eventueel op smaak met zout.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsters met zaden. Zet de paprika’s in een ovenvast schaaltje en vul ze met het groente/bulgur mengsel. Breek boven iedere paprikahelft een eitje voordat je ze in de oven schuift.

De baktijd bedraagt +/- 15 minuten. Iedere oven is anders, dus controleer tussentijds of de eitjes gaar zijn.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.