De groente (dat is paprika) komt van oorsprong uit de tropische en subtropische streken van Midden-Amerika. Columbus heeft tijdens zijn ontdekkingsreis door Amerika bij de Indianen kennisgemaakt met de paprika. Zij gebruikten de paprika gemalen door hun voedsel. Door de scherpe smaak dacht Columbus dat het een soort peper was. Hij bracht de paprika mee naar Europa. In Engeland wordt de paprika daarom nog altijd pepper of bell pepper genoemd.

Paprika is een veelzijdige groente die zowel rauw als gegaard gegeten kan worden, het bevat een flinke dosis vitamine C en A. Reden genoeg om weer eens een receptje te maken met deze jongens. In mijn groente la lagen nog 2 groene paprika’s die ik had gekregen, ik kocht er een gele bij, uiteraard staat het je vrij voor andere kleuren te gaan. De vulling maakte ik onder andere met vegetarische kipstukjes, natuurlijk kan je dit vervangen door verse kipfilet.

 

Recept

Voor 2 personen

Ingrediënten:

3 Paprika’s

1 kleine Ui

1 teen Knoflook

100 g Champignons

150 g Courgette

160 g Vegetarische kipstukjes*

1 eetlepel Olijfolie

Italiaanse kruidenmix (gedroogd)

Paprikapoeder

Peper en zout

40 g Geraspte oude kaas

1 Lente uitje

 

Bereidingswijze:

Snijd met een scherp mesje rond de steel van de paprika’s. Maak het gat eventueel iets groter en verwijder voorzichtig alle zaden. Of halveer de paprika’s en verwijder dan de zaden.

Zet of leg de paprika’s in een ovenschaal.

Maak de ui schoon en snipper deze zeer fijn. Maak het teentje knoflook schoon en hak of pers deze.

Hak de champignons fijn en snijd de courgette in zeer kleine stukjes.

Verwarm de oven alvast voor op 225 graden.

Warm de olijfolie in een wokpan. Fruit eerst de ui en knoflook aan op laag vuur. Voeg vervolgens de champignons en courgette toe. Snijd ondertussen de vegetarische kipstukjes wat kleiner. Voeg deze toe aan de groenten en bak even mee.*

Breng de vulling op smaak met Italiaanse kruidenmix, paprikapoeder, peper en zout.

Vul de paprika’s en verdeel de geraspte kaas erover.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven op een rooster en bak +/- 20 minuten.

Snijd ondertussen het lente uitje in ringen. Garneer daarmee de gevulde paprika’s af.

 

*Gebruik je kipfilet, voeg deze dan na het aanfruiten van de ui en knoflook toe en nadien pas de champignons en courgette.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.