Een smaakvol vegetarisch gerecht waar ik de hele dag naar uitkijk.

 

Recept

Ingrediënten:

1/2 Flespompoen

1 Sjalot

1 Teen knoflook

1 eetlepel Olijfolie

200 g Paddenstoelenmix

2 eetlepels Roomkaas light met bieslook

2 takjes Bladpeterselie

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak de halve pompoen in met aluminiumfolie. Leg de pompoen in een ovenbestendige schaal en gaar deze tot hij zacht is. Hoe lang dit duurt hang af van de grootte en de hardheid van de pompoen. Ik adviseer na een halfuur even te prikken met een vork. Houd er rekening mee dat het garen vrij lang kan duren, tot zelfs 1,5 uur. Je kunt dit dus ook een dag vooraf doen.

Het garen van de pompoen kan ook in de airfryer. Zet de temperatuur dan op 175 graden en controleer de gaarheid regelmatig.

Snipper ondertussen het sjalotje en hak de knoflook fijn. Warm olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook zacht aan, het mag geen kleur krijgen. Snijd en/of scheur de paddenstoelen ondertussen in plakjes/stukjes. Voeg deze aan de sjalot en knoflook toe. Bak tot de paddenstoelen geslonken zijn en breng ze op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en voeg de roomkaas toe.

Pluk de blaadjes peterselie en hak deze fijn. Roer ook dit door het paddenstoelen mengsel.

Laat de pompoen even afkoelen wanneer deze gaar is. Verwijder met een lepel de draden en zaden. Verwijder met de lepel een deel van het gare vruchtvlees zodat er een bootje ontstaat. Hak het vruchtvlees fijn en roer dit door het paddenstoelen mengsel. Vul de pompoen met het mengsel en warm het geheel nog een paar minuutjes op in de oven of airfryer.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.