Recept

Ingrediënten voor 2 personen
50 g Quinoa
3 Puntpaprika’s
1 Ui (80 g na schoonmaken)
2 tenen Knoflook (6 g na schoonmaken)
175 g Kippengehakt
20 g Muhammara (Maza, verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en AH)
100 g Feta (Lidl)

Bereidingswijze
-Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en laat goed uitlekken.
-Snipper en hak de ui fijn.
-Hak de knoflookteentjes fijn.
-Warm een kleine koekenpan op hoog vuur op.
-Spuit PAM spray in de pan en draai het vuur laag.
-Fruit de ui en knoflook tot het zacht en glazig is.
-Doe het gehakt in een kom.
-Voeg de gebakken uitjes en knoflook toe.
-Voeg ook de gekookte quinoa, muhammara en eventueel zout naar smaak toe.
-Meng dit alles goed door elkaar.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
-Snijd de puntpaprika’s over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsters.
-Leg de halve puntpaprika’s op de bakplaat.
-Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en brokkel de feta erover.
-Bak de paprika’s in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.

Voedingswaarde per portie
(3 halve puntpaprika’s)
446,5 kcal
22,5 g vet
26,5 g koolhydraten
7,5 g vezels
29,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.