Gevulde puntpaprika's

 

Puntpaprika's zijn lekker zoet en een ideale om te vullen met alles wat jij lekker vindt.

Ter inspiratie hier mijn variant, maar voel je vrij eindeloos te variëren.

 

Recept

Ingrediënten:

2 Puntpaprika's

1 Sjalotje

1 teentje Knoflook

4 grote Champignons

2 handjes Kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)

100 g Vegetarisch rul gehakt

Zeezout

Cayennepeper

Gerookte paprikapoeder

Hüttenkäse

 

Bereidingswijze:

Heb je geen airfryer, verwarm dan de oven voor op 175 graden.

Snijd de puntpaprika's over de lengte door midden en verwijder de zaadlijsters.

Gaar de puntpaprika's in de airfryer of oven tot ze wat zachter zijn.

Snipper ondertussen de sjalot. Hak of pers de knoflookteen en snijd de champignons zeer fijn.

Verwarm een heel klein beetje vetstof, bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie in een ruime koekenpan. Fruit hierin de sjalot, knoflook en champignons. Voeg de kikkererwten en het vegetarisch rul gehakt toe. Bak even mee en breng het geheel op smaak met de kruiden.

Vul de puntpaprika's met de vulling en verdeel er wat Hüttenkäse over heen.

Zet de puntpaprika's nog even terug in de oven of onder de grill.