Parelcouscous is mijn nieuwe ontdekking. Het bestaat volgens mij al best
lang maar ik had het nog nooit gegeten.
Ik maakte er op een warme dag een lekkere salade mee.
Vol groene groenten waar je lichaam zo blij van wordt.

 

 

Recept

 

Ingrediënten
Voor 2 personen
100 g Parelcouscous (AH)
2 pakjes Gerookte kipfiletreepjes (Lidl)
100 g Tuinbonen fijn (AH dv)
300 g Courgette
150 g Komkommer
50 g Rucola
40 g Groene pesto
20 g Pompoenpitten

 

 

Bereidingswijze
-Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Laat beiden goed uitlekken in een zeef of vergiet en doe ze daarna in een ruime kom of schaal.
-Snijd de courgette in blokjes.
-Warm een koekenpan op hoog vuur op. Je kunt een vetstof in de pan doen maar als de pan een goede antiaanbak laag heeft is dit niet nodig. Bak de courgette en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de komkommer ook in stukjes en roer het samen met de pesto, gerookte kipfilet en gebakken courgette door de parelcouscous.
-Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan.
-Verdeel de rucola, parelcouscous en pompoenpitten over de borden.

 

 

Voedingswaarden per portie
486,5 g vet
16 g vet
47,5 g koolhydraten
7,5 g vezels
36,5 g eiwit

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.