Zo nu en dan maak ik risotto. Deze risotto met veel groenten is een voorbeeld van hoe risotto best verantwoord kan zijn. Een ideaal recept voor iedere dag!
Het recept is voor 2 porties.

 

Recept

Ingrediënten
2 Bouillonblokjes
600 ml Water
1 (150 g) Ui
2 tenen (8 g) Knoflook
3×15 ml Olijfolie
150 g Risottorijst
1 (200 g) Courgette
400 g Broccolirijst
50 g Pesto
60 g Grana Padano
2×100 g Zalmfilet
Peper en zout

 

Bereidingswijze
-Breng het water samen met de bouillonblokjes in een steelpannetje aan de kook.
-Maak de ui en knoflook schoon en snipper en hak deze fijn.
-Warm 15 ml olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook zacht aan tot het glazig is.
-Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee.
-Voeg 1 soeplepel bouillon toe en roer rustig door.
-Voeg peper uit de molen toe.
-Steeds wanneer de rijst droog dreigt te koken voeg je een schepje bouillon toe. Houd het vuur laag en roer regelmatig. Risotto maak je met tijd en liefde.
-Was de courgette en snijd in kleine blokjes.
-Warm 15 ml olijfolie in een wok, bak hierin de courgetteblokjes 2 minuten en voeg dan de broccolirijst toe.
-Breng de groente op smaak met peper en eventueel wat zout.
-Rasp de Grana Padano.
-Proef een rijstkorrel om te checken of deze bijna gaar is.
-Voeg de gebakken groente, pesto, en Grana Padano toe aan de rijst. Roer door, zet het vuur uit en leg een deksel op de pan.
-Warm het laatste beetje olie in een koekenpan.
-Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
-Bak de filets in de koekenpan gaar. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de dikte maar zal ongeveer 2 a 3 minuten per kant zijn.
-Verdeel de risotto over de borden en leg de gebakken zalm erop.

 

 

Voedingswaarden per portie
879,5 kcal
42 g vet
71 g koolhydraten
10 g vezels
49 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.