Wil je dat je huis lekker gaat ruiken, maak dit dan! De hoeveelheid knoflook in combinatie met oregano maakt dat je heel even wegdroomt naar Mediterrane oorden. Heerlijk!
Dit gerecht is niet zo skinny als dat je van mij gewend bent. Dit komt vooral door de hoeveelheid brood en olijfolie. Binnenkort ga ik het nog eens maken maar dan vervang ik de olijfolie door PAM spray olijfolie smaak.Wij haalden 3 porties uit dit recept, de voedingswaarden zijn dus voor 1/3 deel.

 

Recept

 

Ingrediënten
1 grote (100 g) Rode ui
1 (300 g) Courgette
200 g Snoeptomaatjes
4 teentjes (16 g) Knoflook
1 pakje (225 g) Halloumi
1 (100 g) Desem stokbroodje
2 takjes verse Oregano of 2 theelepels gedroogde oregano
Zeezout en peper uit de molen
60 g Rucola

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
-Zet een grote kom/schaal klaar.
-Maak de ui schoon en snijd in grove stukken.
-Snijd de uiteinden van de courgette en snijd in stukken.
-Halveer de tomaatjes.
-Maak de teentjes knoflook schoon en hak ze grof.
-Snijd de halloumi in blokjes.
-Snijd het stokbrood in blokjes.
-Rits de blaadjes van de takjes oregano.
-Meng alle ingrediënten *behalve de rucola) door elkaar in de kom en breng op smaak met een beetje zeezout en ruim peper.
-Verdeel het mengsel over de bakplaat.
-Bak 20 minuten in het midden van de oven, schep een keer om en bak nog eens 5 tot 10 minuten.
-Verdeel de rucola over de borden.
-Verdeel het groenten/brood/halloumi mengsel over de borden.

 

Voedingswaarden
598 kcal
45 g vet
24,7 g koolhydraten
23,7 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.