Halloumi vind ik super lekker. Het is een stevige kaassoort die lekker hartig is. Je kunt het grillen en zelfs raspen en er zo dus bijvoorbeeld een burger van maken. In plaats van een broodje grilde ik een paar plakken aubergine en daarbij maakte ik ook nog krokante courgettefrieten.

Recept

Ingrediënten voor de burger
Voor 2 personen
1 Courgette
225 g Halloumi
40 g Rode ui
1 ei (55 g)
30 g Koolhydraatarme paneermeel
15 g Kokosmeel
2 g Gerookte paprikapoeder
Peper
8 dikke plakken Aubergine (270 g)
Zout
10 ml Zonnebloemolie

Ingrediënten voor de courgettefriet
1 Courgette (485 g)
1 Ei (55 g)
65 g Koolhydraatarme paneermeel
Zout

Bereidingswijze
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden.
-Leg de plakken aubergine op een groot plat bord. Bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout. Het zout onttrekt vocht uit de aubergine waardoor het beter zal garen.
-Rasp 1 courgette op de grove kant van de rasp.
-Leg de rasp in het midden van een schone theedoek. Wring de courgette helemaal uit. Je zult verbaasd zijn over hoeveel vocht er ui 1 courgette komt.
-Doe de courgetterasp in een ruime kom.
-Rasp de halloumi boven de courgette.
-Voeg 1 ei, paneermeel, kokosmeel, gerookte paprikapoeder en peper (geen zout, de kaas is al heel zout) toe en kneed met de hand goed door elkaar.
-Vorm 4 burgers van het mengsel en leg ze op de bakplaat.

-Snijd de boven en onderkant van de tweede courgette.
-Snijd de courgette in 3 gelijke delen.
-Snijd de stukken over de lengte in plakken en vervolgens in frieten.
-Kluts in een ruime kom een ei los. Doe hier de courgettefrieten in en schep met een vork goed om zodat ieder frietje een laagje ei heeft.
-Doe in een andere kom het paneermeel en eventueel zout en/of andere kruiden.
-Haal de courgettefrieten door het paneermeel en leg ze netjes naast elkaar op de bakplaat.
-Bak de burgers en frieten 20 minuten in het midden van de oven.

-Zet de grilpan op hoog vuur. Laat de pan goed heet worden.
-Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier.
-Grill de plakken aubergine 4 minuten per kant.
-Snijd de tomaat in plakken.

-Leg op ieder bord twee plakken aubergine.
-Verdeel de sla over de aubergine en leg daarop de burgers.
-Leg op iedere burger een plak tomaat en de laatste 4 plakken aubergine.
-Zet eventueel vast met een prikker met een gehalveerd snoeptomaatje.

Voedingswaarde per portie
789,5 kcal
51,5 g vet
26,5 g koolhydraten
13 g vezels
51,5 g eiwit

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.