Dit gaat waarschijnlijk niet het meest populaire hartige recept worden op de site want er zijn nu eenmaal nog steeds heel veel mensen die niet van spruitjes houden. Toch wil ik je uitdagen dit recept eens te maken en het dan uiteraard ook te proeven, want zelfs als je geen fan bent van die schattige groene mini kooltjes is dit het proberen waard. Zo houdt de Man niet van spruitjes maar deze hartige taart met spruiten lust hij dus wel!
Ik zou zeggen dat je 4 porties ui de taart kunt halen. Heb je grote trek dan kun je natuurlijk een groter stuk nemen. De voedingswaarden zijn per 1/4 deel.

 

Recept

 

Ingrediënten
400 g Spruiten (schoon)
250 g Gerookte spekreepjes
1 (100 g) Ui (schoon)
2 teentjes (8 g) Knoflook (schoon)
250 g Kastanje champignons
1 Rol Flamm Kuchendeeg (Tante Fanny)
3 (165 g) Eieren
200 g Cottage cheese
Peper
Boter om in te vetten

 

Bereidingswijze
-Breng een ruime kookpan vol water aan de kook met een flinke snuf zout.
-Blancheer hierin de spruiten 5 minuten en giet ze daarna in een vergiet of zeef en laat uitlekken.
-Bak ondertussen in een wok de spekjes (zonder olie of boter).
-Halveer de ui en snijd in halve plakken.
-Plet de knoflookteentjes en hak fijn.
-Snijd de kastanje champignons in plakjes.
-Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de spekjes en bak ze +/- 5 minuten mee.
-Voeg de geblancheerde spruitjes ook toe aan de spek en groente.
-Schud even om en breng op smaak met peper uit de molen.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Ik gebruikte een vlaaivorm voor de hartige taart. Als je deze niet hebt kun je het ook in een grote springvorm maken.
Vet de bakvorm in met boter.
-Rol het flamm kuchendeeg uit en keer het om over de bakvorm. Verwijder het papier van het deeg en duw het deeg in de vorm.
-Snijd de overhangende delen deeg weg en vul hiermee de kale randen op zodat heel de vorm bekleed is met deeg.
-Verdeel het spek/groente mengsel over de bodem.
-Kluts in een kom de eieren samen met de cottage cheese los en giet dit mengsel over de taart.
-Bak de taart in het midden van de oven in +/- 25 minuten gaar.

 

Voedingswaarden per 1/4 deel
516,3 kcal
23,5 g vet
41,5 g koolhydraten
5,5 g vezels
31,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.