Mac&Cheese is van oorsprong geen gerecht dat je eet om je gezondheid te bevorderen. Deze variant is een heel stuk verantwoorder doordat er lekker veel groente aan toegevoegd is en de enorme hoeveelheid volvette kaas die er normaal doorheen gaat vervangen is door pompoenpuree en smeerkaas. Dit maakt het alsnog lekker smeuïg. Ik zou zeggen: probeer het eens uit!

Het recept is voor 4 porties, de voedingswaarden per portie.

 

Recept

 

Ingrediënten
200 g Volkoren macaroni
1 (groente) Bouillonblokje
1 (500 g) Bloemkool in kleine roosjes
1 (100 g) Ui
2 teentjes (8 g) Knoflook
20 ml Zonnebloemolie
400 g Pompoenpuree
1 bakje (200 g) Eru smeerkaas 15+
200 g Gerookte kipfiletreepjes
100 g Geraspte kaas 30+

Bereidingswijze
-Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking met het bouillonblokje.
-Blancheer de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met een snuf zout. Laat goed uitlekken in een vergiet of zeef.
-Snipperde ui fijn en hak de teentjes knoflook.
-Warm de olie in een wok en fruit de ui en knoflook op laag vuur aan.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Voeg de geblancheerde bloemkoolroosjes toe en breng op smaak met (cayenne) peper en eventueel nog wat zout.
-Voeg de gekookte macaroni, pompoenpuree, smeerkaas en kipfiletreepjes toe. Roer goed door.
-Doe het gerecht in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
-Bak de schotel in het midden van de oven nog +/- 15 minuten tot de kaas goudbruin is.

Voedingswaarden
452,5 kcal
14 g vet
41,8 g koolhydraten
8 g vezels
37,3 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.