Wat houd ik toch van nacho’s! Heerlijk met kaas, guacamole en sour cream. Afgelopen weekend deelde ik een flink portie van deze niet zo healthy snack en bedacht ik dat ik dit thuis ook weer eens moest maken maar dan een meer verantwoorde variant. En zo geschiede…

 

Voedingswaarde per portie: 496 kcal, 21 g vet, 43 g koolhydraten, 20 g vezels, 36 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

2 Mama Lupes Tortilla Wraps

Pam spray

Tex-Mex kruiden of iets vergelijkbaars

1/2 Avocado (40 g)

Paar druppels citroensap (uit een flesje)

1 teentje Knoflook (3 g)

60 g Magere kwark

Peper en zout

1/2 zak Hak Kidneybonen chili (250 g)

30 g Linessa 30+ Geraspte kaas (Lidl)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Snijd de tortilla wraps ieder in 8 puntjes. Leg de 16 puntjes (nacho’s) op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Spray er wat PAM spray over en vervolgens wat Tex-Mex kruiden en eventueel wat zout.

Bak de nacho’s 5 minuten in het midden van de oven, draai ze daarna om en bak nog eens 3 minuten zodat ze krokant zijn.

Prak ondertussen de avocado samen met wat druppeltjes citroensap, een geperst teentje knoflook, en peper en zout naar smaak.

Breng de magere kwark op smaak met peper en zout.

Warm de Kidneybonen chili op in een pannetje op laag vuur.

Schep de kidneybonen chili op een diep bord. Verdeel hier de geraspte kaas over. Leg de nacho’s erbij en maak af met de guacemole en “sour cream” Laat het je smaken!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.