Hoerige courgette

 

Nou, nou, nou, wat een naam voor zo'n onschuldig gerechtje! Lees even verder, dan begrijp je het.

 

Dit gerechtje is snel in elkaar gefratst, koolhydraatarm, calorie-vriendelijk en bovenal erg lekker. De vulling is op smaak gebracht met "Hoer op de grill" dit is een kruidenmix waarin zoet, zout, pittig en fris zijn verenigd.

Het mooie is dat je het zeker twee dagen vooraf al kan maken. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de ovenschaal in de oven schuiven. Ideaal dus!

 

Recept

Ingrediënten voor 2 personen:

2 Courgettes

1 Ui

2 teentjes Knoflook

1/2 Gele paprika

1/2 Rode paprika

1/2 Oranje paprika

8 Snoeptomaatjes

175 g (vegetarisch) gehakt

1 eetlepel Olie

1 klein blikje Tomatenpuree (70 g)

2 eetlepels "Hoer op de grill" kruiden van Green Gypsy

Zout

Fratsjes 20+ Smeerkaas

 

Bereidingswijze:

Snijd beide courgettes over de lengte doormidden. Schraap met een lepel de binnenzijde uit de courgettes zodat er bootjes ontstaan. Hak de courgettevulling fijn.

Maak de ui en de teentjes knoflook schoon. Snipper de ui zeer fijn en hak de knoflookteentjes fijn.

Snij de paprika's in kleine blokjes en de tomaatjes in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Warm olie in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de courgettevulling, ui, knoflook en paprika een minuut of 3. Voeg dan het gehakt toe en roerbak dit even mee. Nu mogen de stukjes tomaat, tomatenpuree, een scheutje water (vul het tomatenpureeblikje met water en voeg het toe), "Hoer op de grill" en zout naar smaak toe. Meng alles goed met elkaar en draai het vuur uit.

Vul de vier courgettebootjes met de vulling. Verdeel het te veel aanvulling over de bodem van een ovenschaal. Leg de gevulde courgettes op de vulling. Verdeel wat fratsjes smeerkaas over de gevulde courgettes voordat je deze in +/- 20 minuten gaar bakt in het midden van de oven.