Persoonlijk ga ik heel goed op een lekkere punt quiche. Iets minder goed ga ik op de hoeveelheid calorieën die in doorsnee quiche bevat. Deze quiche gevuld met vegetarische hamblokjes van Goodbite, prei en tomaatjes heeft extreem fijne voedingswaarde waardoor je zorgeloos kunt genieten van iedere punt!

 

Voedingswaarde per 1/4 deel:

301,5 kcal

15,3 g vet

12,8 g koolhydraten

9,8 g vezels

25,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

475 g Bloemkool

1 teen Knoflook (6 g)

3 Eiwitten van eieren maat L (120 g)

40 g Kokosmeel

30 g Amandelmeel

2 g Zout

 

Bereidingswijze van de bodem:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bekleed een quichevorm, vlaaivorm of springvorm met een doorsnede van 24-28 cm met bakpapier.

Snijd de bloemkool in stukken. Doe alles in een keukenmachine en maal tot een gladde massa.

Vorm van het “deeg” een bodem en opstaand randje in de bakvorm.

Bak de bodem +/- 25 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Maak ondertussen de vulling.

 

Ingrediënten voor de vulling:

1 Prei (160 g)

100 g Snoeptomaatjes

175 g GoodBite hamblokjes

4 Eieren (200 g)

75 g Magere kwark

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Was en snijd de prei in zeer fijne halve ringen.

Warm een koekenpan met goede anti aanbaklaag op hoog vuur. Roerbak de prei hier even in. Voeg na 2 minuutjes 30 ml koud water toe, zodoende stoomt de prei een beetje gaar. Wacht tot het water verdampt is en draai het vuur uit.

Snijd de tomaatjes doormidden.

Kluts de eieren samen met kwar, peper en zout los.

Haal de bodem uit de oven en draai de temperatuur van de oven terug naar 200 graden.

Verdeel de prei, hamblokjes en tomaatjes over de bodem en giet hier het eimengsel over.

Zet de quiche terug in de oven en bak nog eens 25 minuten.

 

Je kunt een stuk quiche combineren met een frisse (rauwkost) salade of kopje soep.

De quiche kan ingevroren worden. Ontdooi dan bij voorkeur in de koelkast, zodoende verlies je minder vocht.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.