Ik moet toegeven dat je wel een paddenstoelenliefhebber moet zijn om deze ovenschotel te kunnen waarderen. Er gaat maar liefst 700 gram in. Persoonlijk ben ik een grote liefhebber, maar voor de man was het iets te veel van het goede. Deze ovenschotel aten wij met zijn tweetjes, maar ik kan me zo voorstellen dat het ook genoeg kan zijn voor 3 personen. De voedingswaarde is daarom voor heel de ovenschotel, dan kun je zelf bepalen hoeveel porties je er van maakt.

Voedingswaarde:

902 kcal

32 g vet

33 g koolhydraten

17 g suiker

33 g vezels

111 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 Bloemkool

250 g Champignons

250 g Kastanje champignons

200 g Oesterzwammen

4 stengels Lente ui (35 g)

2 tenen Knoflook (8 g)

4 takjes verse Tijm of een flinke theelepel gedroogde tijm

200 g Vegetarisch rul gehakt (Lidl)

130 g Milner geraspte 30+ kaas gerijpt

 

Bereidingswijze:

Maak de bloemkool schoon en verdeel in gelijke roosjes (430 g roosjes). Doe ze in een kookpan en schenk er koud water op tot de roosjes net niet onder staan. Voeg zout toe. Deksel op de pan. Breng aan de kook op hoog vuur, draai vervolgens het vuur lager en kook tot de roosjes gaar zijn. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.

Snijd ondertussen de grote champignons en kastanje champignons in vieren en de kleinere in tweeen.

Scheur de oesterzwammen in repen.

Snijd de lente ui in ringetjes.

Maak de teentjes knoflook schoon en hak fijn.

Warm een hapjespan of wok met goede anti aanbak laag op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen. Voeg zout en peper toe. Voeg na enkele minuten de lente ui en knoflook toe.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Rits de blaadjes van de tijm.

Giet de bloemkool af. Laat even uitdampen. Stamp fijn met een pureestamper of gebruik een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg ook de tijm toe.

Doe de gebakken paddenstoelen in een ovenschaal. Verdeel hierover het vegetarische gehakt en vervolgens de bloemkoolpuree. Maak af met de geraspte kaas.

Bak de ovenschotel in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.