Een heerlijk warme maaltijd met fijne voedingswaarde.

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor 3 porties
1 Knolselderij (na schoonmaken 750 g)
1 kg Peen en ui
2 Bouillonblokjes of zout naar behoefte
30 g Steviala Ery-pure
3 takjes Tijm
150 g 48+ Zachte geitenkaas
30 g Walnoten

 

Bereidingswijze
-Maak de knolselderij schoon en snijd in blokken van 3×3 cm.
-Doe ze in een ruime kookpan.
-Houd 200 g van de ui apart en doe de rest van de groente bij de knolselderij in de kookpan.
-Vul de kookpan met koud water tot de groente net niet onder staat.
-Voeg de bouillonblokjes of zout toe en zet de pan op hoog vuur.
-Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en kook +/- 20 minuten tot de groente gaar is.
-Bak ondertussen de 200 g ui in een koekenpan met goede antiaanbaklaag op heel laag vuur zacht en gaar.
-Roer de Steviala Ery-pure door de gebakken uien.
-Rits de blaadjes tijm van de takjes.
-Giet de hutspot af en stamp fijn met een pureestamper.
-Breng eventueel op smaak met zout en peper uit de molen.
-Verdeel de hutspot over de borden, schep er wat gekarameliseerde ui op.
-Verdeel de tijm, geitenkaas en walnoten over de hutspot.

 

 

 

Voedingswaarden per portie
377 kcal
18,3 g vet
34,7 g koolhydraten
8,7 g vezels
18,3 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.