Een heerlijk warme maaltijd met fijne voedingswaarde.

 

Voedingswaarde per portie:

377 kcal

18,3 g vet

34,7 g koolhydraten

8,7 g vezels

18,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 3 porties:

1 Knolselderij (na schoonmaken 750 g)

1 kg Peen en ui

2 Bouillonblokjes of zout naar behoefte

30 g Steviala Ery-pure

3 takjes Tijm

150 g 48+ Zachte geitenkaas

30 g Walnoten

 

Bereidingswijze:

Maak de knolselderij schoon en snijd in blokken van 3×3 cm. Doe ze in een ruime kookpan.

Houd 200 g van de ui apart en doe de rest van de groente bij de knolselderij in de kookpan.

Vul de kookpan met koud water tot de groente net niet onder staat. Voeg de bouillonblokjes of zout toe en zet de pan op hoog vuur. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en kook +/- 20 minuten tot de groente gaar is.

Bak ondertussen de 200 g ui in een koekenpan met goede anti aanbaklaag op heel laag vuur zacht en gaar. Roer de Steviala Ery-pure door de gebakken uien.

Rits de blaadjes tijm van de takjes.

Giet de hutspot af en stamp fijn met een pureestamper. Breng eventueel op smaak met zout en peper uit de molen.

Verdeel de hutspot over de borden, schep er wat gekarameliseerde ui op.

Verdeel de tijm, geitenkaas en walnoten over de hutspot.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.