Een super snel in elkaar te fratsen quiche. Lekker als lunch of avondeten samen met een kopje soep of salade.

 

 

 

Recept

Ingrediënten
3 Preien
150 g Magere spekreepjes
4 Eieren (220 g)
150 g Magere kwark
Zout en peper
70 gram Old Amsterdam geraspte kaas

 

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Snijd de prei in halve ringen. Doe het in een vergiet of zeef en was goed met koud water. Ik hield 600 gram gesneden prei over.
-Warm een wok op hoog vuur. Bak hier eerst de spekjes in. Voeg na een paar minuten de prei toe en roerbak dit nog een minuut of 3 mee.
-Kluts ondertussen de eieren samen met de kwark los en breng dit op smaak met peper. Ik vind zout persoonlijk niet nodig aangezien de spekjes en kaas al voldoende zout bevatten.
-Verdeel het spek/prei mengsel over de bodem van de springvorm en giet hier het eimengsel overheen.
-Bak de quiche in het midden van de oven 15 minuten voordat je de kaas erover verdeeld en nog eens 7 minuten bakt.

 

 

Voedingswaarde voor de hele quiche
1195 kcal
76 g vet
32 g koolhydraten
18 g vezels
92 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.