Koolhydraatarme quiche met broccoli en gerookte zalm

 

Normaliter wordt quiche gemaakt met deeg. Rijk aan vet en koolhydraten. Deze variant is een stuk minder vet en bevat ook veel minder koolhydraten en meer eiwitten. Win, win, win!

De quiche smaakt heerlijk samen met een frisse salade en mocht je toch wat meer koolhydraten nodig hebben dan passen zoete aardappelfrieten er ook lekker bij.

Restanten van de quiche doen het de volgende dag goed tijdens de lunch en invriezen kan ook.

 

Voedingswaarde per 1/4 deel: 315,8 kcal, 16 g vet, 9,7 g koolhydraten, 8,9 g vezels, 29,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor het deeg:

475 g Bloemkool

1 teentje Knoflook (2 g)

3 Eiwitten

40 g Kokosmeel

30 g Amandelmeel

2 g Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Vet een quichevorm, vlaaivorm of taartvorm met een doorsnede van zo'n 28 cm in met een vetstof en bekleed het met bakpapier.

Verdeel de bloemkool in roosjes en maal deze samen met het teentje knoflook helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en maal tot een gladde massa.

Maak van het deeg een bodem en opstaand randje.

Bak de quichebodem +/- 25 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Maak ondertussen de vulling.

 

Ingrediënten voor de vulling:

200 g Broccoli

75 g Gele paprika

75 g Rode paprika

200 g Gerookte zalm

4 Eieren

75 g Cottage cheese

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Breng een ruime pan water met een snuf zout aan de kook.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze +/- 3 minuten in het kokende water. Giet af in een zeef of vergiet en laat even uitdampen.

Zet de oven op 200 graden.

Snijd de gele en rode paprika in kleine blokjes. Scheur of snijd ook de gerookte zalm in stukken.

Kluts de eieren samen met de cottage cheese los. Voeg peper en zout naar smaak toe. Let op, gerookte zalm is al vrij zout dus wees zuinig met zout toevoegen aan het eimengsel.

verdeel de broccoli, paprika en gerookte zalm over de quichebodem. Giet hier het eimengsel over. zet de quiche in het midden van de oven op een rooster en bak in +/- 25 minuten gaar.