Lasagne van groenten en bataat

 

Dit is een variant op de traditionele lasagne. Iets minder vet en iets minder koolhydraatrijk, maar zeker net zo lekker.

Dit recept is voor ongeveer 3 a 4 personen.

 

Recept

Ingrediënten:

1 Zoete aardappel

1 Courgette

1 Ui

3 teentjes knoflook

1 Rode paprika

1 bakje Vegetarische spekjes van De Vegetarische slager

1 pot Jumbo Traditional Pastasaus (340 g)

6 zongedroogde tomaatjes

1/2 bakje Hüttenkäse

 

Bereidingswijze:

Zet de contactgrill aan op de hoogste stand of warm een grillpan op het vuur.

Schil de zoete aardappel en snijd over de lengte in zo dun mogelijke plakjes. Grill de aardappelplakjes.

Snijd ondertussen de kop en kont van de courgette en snijd ook deze over de lengte in dunnen plakken. Grill ook deze plakken.

Maak de ui en knoflookteentjes schoon. Snipper de ui grof en hak de knoflookteentjes fijn.

Snijd de rode paprika doormidden en verwijder de zaadlijsters. Snijd de paprika in blokjes.

Warm een scheutje olijfolie in een wok- of hapjespan. Bak de ui, knoflook en paprika zacht. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Voeg de vegetarische spekjes toe aan de groenten in de pan. Bak even kort mee.

Voeg de pot pastasaus en zongedroogde tomaatjes toe. Roer het geheel door en zet het vuur uit.

Zet de grill van de oven alvast aan. Heeft je oven geen grillstand, zet de oven dan op 250 graden.

Ik maakte de lasagne in een glazen ovenschaal van ongeveer 20x20 cm.

Begin met het verdelen van 1/43deel van de saus over de bodem van de ovenschaal.

Verdeel hierover de plakken gegrilde courgette. Vervolgens weer 1/3 deel van de saus. Hierna de plakken gegrilde zoete aardappel en nu het laatste deel van de saus. Maak af met kloddertjes Hüttenkäse.

Zet de lasagne in het midden van de oven op een rooster en bak tot de bovenkant bruin begint te kleuren.

Deze lasagne smaakt nog beter met een handje rucola ernaast.