Nacho ovenschotel met guacamole

 

Een heerlijk, simpel, koolhydraatarm ovengerecht.

Laat het je smaken!!

 

Recept

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 Koolhydraatarme tortilla wrap of Flatbread (verkrijgbaar bij www.afvallenmetbregje.nl)

Handje 30+ Geraspte kaas

1 theelepel Gerookte paprikapoeder

1 Uitje, gesnipperd

2 teentjes Knoflook, geperst

1 theelepel Djintan (gemalen komijn)

2 theelepels Gerookte paprika poeder

Zout

Cayennepeper

1 rode Paprika, in blokjes

100 g Champignons, in plakjes

1/3 blikje Kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

80 g vegetarisch Rul gehakt

1 klein blikje Tomatenpuree

Scheutje water

 

1/2 Avocado

Scheutje citroensap

1 teentje Knoflook, geperst

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd de koolhydraatarme tortilla wrap of flatbread in puntjes. Leg op een ovenrooster een vel bakpapier en verdeel hierover de puntjes wrap/flatbread. Bestrooi ze met de geraspte kaas en wat gerookte paprikapoeder. Bak de puntjes 4 minuutjes in het midden van de oven.

 

Draai de temperatuur van de oven terug naar 175 graden.

 

Verwarm ondertussen een klein scheutje olie in een wok/hapjespan/koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot deze glazig is. Voeg djintan, gerookte paprikapoeder, zout en cayennepeper toe. Roer dit even goed door.

Voeg nu ook de paprika en champignons toe. Bak 4 minuutjes.

Nu kunnen de kikkererwten en het vegetarische gehakt erbij. Roer even goed door.

De tomatenpuree en een scheutje water kunnen toegevoegd worden. Roer weer even goed door.

Schep het mengsel in een ovenschaaltje. Zet het schaaltje in het midden van de oven op een rooster en bak het +/- 8 minuutjes. Haal het schaaltje uit de oven en steek de nacho's erin. Zet het schaaltje nog eens 3 minuutjes terug in de oven.

 

Maak ondertussen de guacamole. Prak de avocado in een schaaltje fijn met een vork en meng er de geperste knoflook, wat citroensap, peper en zout door.

 

Verdeel wat klodders guacamole over de ovenschotel en geniet! Kijk wel uit... HEET!