Ovenschotel met knolselderij, broccoli en gehakt

 

Dit lekkere avondmaaltje ontstond op een gure herfstavond. Dan smaken ovenschoteltjes altijd goed.

 

Voor hoeveel personen dit recept is vind ik moeilijk aan te geven. Wij haalden er drie ruime porties uit.

 

De voedingswaarden heb ik niet berekend. Iedere knolselderij en broccoli heeft een andere maat.

Het is in ieder geval een koolhydraatarm recept.

 

Recept

Ingrediënten:

1 Knolselderij

1 flinke Broccoli

375 g Mager rundergehakt of een ander soort (vega) gehakt

1 theelepel Kokosolie of een andere vetstof

Zout

Peper

Cayennepeper

Gerookte paprikapoeder

1/2 bakje Philadephia roomkaas bieslook light

 

Bereidingswijze:

Maak de knolselderij schoon en snijd in gelijke stukjes/blokjes. Gaar de knolselderij in de airfryer. Als je geen airfryer hebt kan je ze in de oven garen door de oven voor te verwarmen op 200 graden. De stukjes knolselderij verdelen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de knolselderij met olijfolie en bak ze in de oven tot ze zacht zijn.

Vul de waterkoker met water en zet deze aan.

Snijd de onderkant van de broccoli. Pluk de blaadjes van de broccoli. Snijd de steel in kleine stukjes en verdeel de rest in gelijke roosjes. Doe de broccoli in een ruime kookpan en voeg ruim zout toe. Schenk het kokende water uit de waterkoker op de broccoli, zet de pan op het vuur, deksel op de pan en kook de broccoli tot deze zacht en gaar is.

Giet de broccoli af, stamp fijn met een pureestamper of gebruik een staafmixer. Voeg de Philadephia roomkaas, zout en peper toe aan de broccolipuree. Roer goed door.

Verwarm 1 theelepel kokosolie in een koekenpan met anti aanbak laag. Bak het gehakt rul en voeg zout, cayennepeper en gerookte paprikapoeder toe.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Doe de knolselderijblokjes in een ovenschaal. Verdeel het gehakt over de knolsederij en daarna de broccolipuree.

Bak de ovenschotel +/- 20 minuten in het midden van de oven op een rooster.