Paddenstoelenburger

 

Ken je die champignons- en oesterzwamburgers uit de supermarkt? Super lekker vind ik die, maar ik dacht, dat moet toch makkelijk zelf te maken zijn.... En jawel, dat is dus super makkelijk. Deze burgers maak je in een handomdraai en zijn vreselijk lekker. Ik maak ze snel weer! En kijk eens naar die fijne voedingswaarde!!

 

Voedingswaarde per burger: 97,5 kcal, 3,5 g vet, 4 g koolhydraten, 7,7 g eiwit, 1,4 g vezels

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor 2 burgers:

100 g Paddenstoelen, maakt niet uit welke, gebruik wat jij lekker vindt

30 g Ui of sjalot

1 teentje Knoflook (2 g)

1 g Olijfolie

15 g Parmezaanse kaas of Grana Pedano

1 Eiwit (38 g)

20 g Havermout

Zout en peper

 

Een paar drupjes olijfolie om de burgers in te bakken

 

Bereidingswijze:

Snijd de paddenstoelen, ui/sjalot en knoflook grof. Warm 1 g olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Bak de groenten even aan tot ze bijna gaar zijn. Laat de groenten uitlekken en afkoelen in een zeefje. Druk het vocht er een beetje uit door met de bolle kant van een lepel te duwen.

Doe de groenten samen met alle resterende ingrediënten in een keukenmachine en maal helemaal fijn. De havermout zal het overgebleven vocht absorberen. Mocht je mengsel nog te nat zijn voeg dan nog wat havermout of mee, bloem, paneermeel toe.

Vorm 2 hamburgers van het mengsel en bak deze om en om krokant en bruin in een koekenpan met dikke bodem.