Krokante Champignons

Krokante Champignons

Als je van champignons houdt wil je dit!     Recept Ingrediënten 250 g Champignons 1 Eiwit (30 g) 35 g Koolhydraatarme paneermeel van Konzelmann’s Zout   Bereidingswijze -Verwarm de oven voor op 225 graden. -Leg een vel bakpapier op de bakplaat....
Gevulde paprika met eitjes

Gevulde paprika met eitjes

Recept Ingrediënten voor 1 portie 30 g Bruine bulgur* 100 g Courgette 1 teentje Knoflook (1 g) 2 g Ras el hanout 1 Gele paprika (150 g) 2 Eieren maat M (100 g) *Te koop bij de Turkse supermarkt. Witte bulgur, couscous of rijst kan ook.   Bereidingswijze -Bereidt...
Lauw Warme Salade met Geitenkaas

Lauw Warme Salade met Geitenkaas

Deze zachte winter maakt dat een salade best kan. Zeker met de geroosterde bieten en gegrilde appel doet deze voedende salade toch echt winters aan.   Recept Ingrediënten 300 g Voorgekookte rode bieten 1/2 Elstar appel (110 g) 25 g Walnoten 35 g Veldsla 20 g...
Burrito’s

Burrito’s

Mijn eerste kennismaking met burrito’s was toen Knorr met wereldgerechten op de markt kwam. Ik vond ze direct lekker en nadien heb ik ze ook in diverse Mexicaanse restaurants gegeten. Heerlijk! Tijd om een slankere variant te maken en te delen met jullie.  ...
Vegan Cauliflower Main Course

Vegan Cauliflower Main Course

Een veganistisch gerecht dat goed als hoofdgerecht kan maar zeker ook als bijgerecht voor mensen die wel vis en vlees eten. Het is even wat werk, maar met dit gerecht steel je zeker weten de show.     Recept     Ingrediënten 1 Bloemkool* 8 g Blanke...
Penne met Vega Balletjes

Penne met Vega Balletjes

Een lekker, simpel, verantwoord maaltje dat iedere dag kan!       Recept   Ingrediënten voor 1 portie 50 g Atkins penne 150 g Broccoli 50 g Gele paprika 100 g Vegetarische balletjes (Albert Heijn) 40 g Zuivelspread light (Albert Heijn)  ...
Wrap Lasagne

Wrap Lasagne

Weer eens iets anders! We kennen allemaal de opgerolde tortilla wraps. We kennen ook allemaal lasagne. Het heerlijke Italiaanse gerecht opgebouwd uit laagjes saus en lasagne-bladen afgemaakt met een laagje geraspte kaas. Ik maakte een nieuwe variant met tortilla wraps...
Zoete aardappelstamppot met Geitenkaas

Zoete aardappelstamppot met Geitenkaas

Gewoon een eenvoudig stamppotje dat altijd kan.     Recept Ingrediënten voor 2 porties 2 Zoete aardappels 1 Prei 50 g Gele paprika 50 g Rode paprika 75 g Zachte geitenkaas (Chauvroux) 25 g Ongebrande walnoten Peper en zout   Bereidingswijze -Schil de...
Koolhydraat-arme Paddenstoelen Ovenschotel

Koolhydraat-arme Paddenstoelen Ovenschotel

Ik moet toegeven dat je wel een paddenstoelenliefhebber moet zijn om deze ovenschotel te kunnen waarderen. Er gaat maar liefst 700 gram in. Persoonlijk ben ik een grote liefhebber, maar voor de man was het iets te veel van het goede. Deze ovenschotel aten wij met zijn...
Pompoen Hasselback

Pompoen Hasselback

Mijn liefde voor het oranje goud is groot. Ik probeer steeds weer nieuwe recepten te bedenken met pompoen in de hoofdrol. Gewoon omdat ik pompoen super lekker vind en de voedingswaarde fijn zijn. Dit keer een pompoen hasselback met geitenkaas en stukjes gedroogde...
Spinazierol

Spinazierol

Een heerlijk gezond gerechtje dat kan als lunch, borrelhapje of avondeten.       Recept   Ingrediënten 2 Eieren (110 g) 70 g Gewassen spinazie Peper en zout 40 g Chavroux geitenkaas 4 plakjes kipfilet (50 g) 70 g Courgette 10 g Veldsla  ...
Linzensalade met Geitenkaas

Linzensalade met Geitenkaas

Dit is werkelijk ideaal als je geen tijd hebt of zin hebt om te koken maar toch gezond wilt eten.     Recept Ingrediënten voor 2 personen 1 blik Linzen (Jumbo eigenmerk) 360 g Voorgekookte bieten 10 g + 4 g Aceto Balsamico 70 g Veldsla 20 g 2BSlim ceaser...
Vegetarische Zoete Aardappeltaart

Vegetarische Zoete Aardappeltaart

Met slecht enkele ingrediënten maak je deze voedzame maaltijd die je koud, lauw of warm kan eten als lunch of diner.   Voedingswaarde per 1/4 deel: 290,5 kcal 8,5 g vet 34,3 g koolhydraten 7,8 g suiker 5,8 g vezels 17 g eiwit   Recept Ingrediënten: 2 Zoete...
Frietjes Stoofvlees

Frietjes Stoofvlees

Stoofvlees bereiden kost wat tijd. Ik vind het fijn dit op zaterdagmiddag te doen zodat het stoofvlees op zondagavond gegeten kan worden. Na een dagje in de koelkast smaakt de stoofpot namelijk nog lekkerder. De smaak is intenser, dus nog meer genot. Samen met...
Healthy Nachoschotel

Healthy Nachoschotel

Wat houd ik toch van nacho’s! Heerlijk met kaas, guacamole en sour cream. Afgelopen weekend deelde ik een flink portie van deze niet zo healthy snack en bedacht ik dat ik dit thuis ook weer eens moest maken maar dan een meer verantwoorde variant. En zo...
Vegetarische Bulgursalade

Vegetarische Bulgursalade

Bulgur is een graanproduct gemaakt van durum, een harde tarwesoort. Het is een goede vervanger voor rijst of couscous en heeft een nootachtige smaak. Het wordt veelal in de Libanese en Turkse keuken gebruikt. Het is goed verkrijgbaar in de bekende supermarkten. Turkse...
Skinny Aubergine Pizza

Skinny Aubergine Pizza

When your head scream pizza, but your skinny jeans say’s salad! Dan maak je toch gewoon skinny aubergine pizza…       Recept     Ingrediënten 1 (354 g) Aubergine 63 g Pizza topping (tomatensaus met kruiden) 48 g Rode ui 43 g Oranje...
Bleekselderij Maaltijdsalade

Bleekselderij Maaltijdsalade

Bleekselderij was nooit zo mijn ding. Ik vond de smaak niet zo lekker en ook behoorlijk overheersend. Tot ik erachter kwam dat het veel lekkerder is wanneer je het even blancheert voordat je het verwerkt in een salade. Nu ben ik fan! En weet je dat bleekselderij rijk...
Healthy Kapsalon

Healthy Kapsalon

Persoonlijk vind ik kapsalon niet zo’n smakelijk gerecht. Het idee dat in 1 zo’n bakje zo veel vet en dus calorieën (maar liefst 1800!) zitten maakt dat ik bij voorbaat al bedank. Het leek me wel smakelijk een gezonde variant van dit gerecht te maken en...
Viskoekjes

Viskoekjes

Een heel simpel receptje met slechts 4 ingrediënten en toch een zeer smakelijk eindresultaat. Ik at de koekjes als avondeten samen met wat rauwkost.   Voedingswaarde voor het hele recept: 304 kcal, 1 g vet, 36 g koolhydraten, 11 g vezels, 33 g eiwit...
Quesidilla met Gehakt

Quesidilla met Gehakt

Met tortilla wraps kan je vele kanten op. In Italie maakte ik voor het eerst kennis met de quesidilla. Lekker dat ik dat vond! Thuis maak ik ze regelmatig. Soms enkel met een plakjes kaas en kip als lunch, maar dus ook met groente en gehakt als avondeten. Lekker met...
Courgetti met Spinazie en Geitenkaas

Courgetti met Spinazie en Geitenkaas

Over de gezondheidsvoordelen van spinazie schreef ik al een stukje bij het recept voor Spinaziesalade met Kip en Mango. Courgette is ook een fijne groente. Het is familie van de komkommer en meloen en bevat per 100 gram 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid...
Bodemloze Preiquiche

Bodemloze Preiquiche

Een super snel in elkaar te fratsen quiche. Lekker als lunch of avondeten samen met een kopje soep of salade.       Recept Ingrediënten 3 Preien 150 g Magere spekreepjes 4 Eieren (220 g) 150 g Magere kwark Zout en peper 70 gram Old Amsterdam geraspte...
Auberginerol

Auberginerol

Zie je de vulling er een beetje uitlopen? Zo lekker!     Recept Ingrediënten 1 Aubergine (na verwijderen kop en uiteinde 360 g) Peper en zout 35 g Philadephia roomkaas light bieslook 40 g Gele paprika 20 g Salami light (verkrijgbaar bij Lidl) 1 Lente ui (20...
Gevulde Paprika

Gevulde Paprika

De groente (dat is paprika) komt van oorsprong uit de tropische en subtropische streken van Midden-Amerika. Columbus heeft tijdens zijn ontdekkingsreis door Amerika bij de Indianen kennisgemaakt met de paprika. Zij gebruikten de paprika gemalen door hun voedsel. Door...
Wortelwrap met Vis

Wortelwrap met Vis

Voor dit recept maakte ik gebruik van de wortelwraps van NoFairyTale. Deze tortilla wraps bevatten 45% groente en zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo. Voedingswaarde: 652 kcal, 30,3 g vet, 44,2 g koolhydraten, 14,1 g vezels, 46,1 g eiwit Recept...
Zuurkool-Ovenschotel met Zoete Aardappel

Zuurkool-Ovenschotel met Zoete Aardappel

Recept voor 4 personen Ingrediënten: 4 Zoete aardappels (middenmaat) 750 g Zuurkool (1,5 zakje) 1 Granny Smith appel 2 handjes Rozijnen 320 g Rookworst   Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 225 graden. Prik met een scherp mesje gaatjes in de zoete...
Zoete Aardappel, Spinazie Frittata

Zoete Aardappel, Spinazie Frittata

Voedingswaarden per portie: 250 kcal, 8,7 g vet, 25,7 g koolhydraten, 5,9 g vezels, 15,6 g eiwit   Recept voor 4 personen: 400 g Zoete aardappel (geschild) 1 Ui (schoon 80 g) 2 teentjes Knoflook (schoon 4 g) 1 rode Paprika (schoon 130 g) 500 g verse Spinazie...
Wraptaart

Wraptaart

Wraps zijn in de afgelopen jaren enorm populair geworden en inmiddels in vele varianten verkrijgbaar. Voor deze wraptaart gebruikte ik de wortelwraps van No Fairytales. Deze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Uiteraard kan je ieder ander soort wraps gebruiken.  ...
Volkoren Penne Pasta Salade met Truffel

Volkoren Penne Pasta Salade met Truffel

De salade kan goed vooraf gemaakt worden en is zeker 3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Dus eventuele restjes doen het de volgende dag(en) goed als lunch of avondmaaltje samen met wat sla een stukje vlees of witvis.   Recept Ingrediënten: 1...
Volkoren Lasagne met Spinazie en Feta

Volkoren Lasagne met Spinazie en Feta

Recept Voor 3 a 4 personen: 1 Ui 2 tenen Knoflook Scheutje olijfolie 300 g Verse spinazie Zout en peper uit de molen 2 Tomaten 8 vellen Volkoren lasagne bladen 1 pot Pastasaus (bijvoorbeeld Jumbo Traditional pastasaus 620 G) 200 g Feta   Bereidingswijze: Maak de...
Tortizza met Tonijn

Tortizza met Tonijn

We all love pizza! Deze skinny tortizza is lekker, simpel om te maken en zeer verantwoord. Ik gebruikte de koolhydraatarme tortilla wraps van het merk Mama Lupes. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij www.afvallenmetbregje.nl en www.bodyenfithop.nl Uiteraard kan je...
Shakshuka

Shakshuka

De oorsprong van dit gerecht ligt in Noord-Afrika. De basis is een pittige tomatensaus waarin eieren worden gepocheerd. Door toevoeging van andere ingrediënten kan je er je eigen draai aan geven. Dit is hoe ik Shakshuka maak. Het is een koolhydraatarm gerecht. Wij...
Rodekool Ovenschotel

Rodekool Ovenschotel

Het koudere weer vraagt om een lekker warm prakje na een lange dag werken. Dit receptje is lekker, simpel en verantwoord. De aardappelpuree die doorgaans de bovenkant van de ovenschotel siert is hier vervangen door een puree van knolselderij. Dit combineert goed met...
Quesidilla

Quesidilla

Recept Ingrediënten 2 (koolhydraatarme) wraps Pizzasaus/gekruide tomatensaus Groenten naar keuze Vlees/vis/vleesvervanger naar keuze (15+) Smeerkaas (sambal) Kruiden naar keuze   Bereidingswijze -Verwarm de contactgrill.* -Snijd de groenten...
Pompoenfrieten

Pompoenfrieten

Pompoen is een behoorlijk geniaal product omdat het meer dan prima voedingswaarden heeft en op vele manieren verwerkt kan worden. Iedere week koop ik een paar pompoenen. Van een deel maak ik puree om taartjes en cakes mee te bakken of om te gebruiken ter vervanging...
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Dit recept is super eenvoudig en snel te maken, maar daardoor zeker niet minder lekker. Sterker nog, ik was zo blij verrast met de intens lekkere smaak dat dit echt een blijvertje is geworden.   Recept   Ingrediënten voor 6 grote borden soep 1 kg Pastinaken...
Paddenstoelenburger

Paddenstoelenburger

Ken je die champignons- en oesterzwamburgers uit de supermarkt? Super lekker vind ik die, maar ik dacht, dat moet toch makkelijk zelf te maken zijn…. En jawel, dat is dus super makkelijk. Deze burgers maak je in een handomdraai en zijn vreselijk lekker. Ik maak...
Ovenschotel met Knolselderij, Broccoli en Gehakt

Ovenschotel met Knolselderij, Broccoli en Gehakt

Dit lekkere avondmaaltje ontstond op een gure herfstavond. Dan smaken ovenschoteltjes altijd goed. Voor hoeveel personen dit recept is vind ik moeilijk aan te geven. Wij haalden er drie ruime porties uit. De voedingswaarden heb ik niet berekend. Iedere knolselderij en...
Ovenschotel met Broccoli en Bloemkool

Ovenschotel met Broccoli en Bloemkool

Een smaakvolle, koolhydraatarme ovenschotel, die bij velen in de smaak zal vallen.   Recept Ingrediënten voor 2 personen 1 kleine Bloemkool 1 Broccoli 1 Ui 1 teentje Knoflook 100 g Champignons Scheutje olie 200 g Mager rundergehakt 1 eetlepel Roomkaas light Peper...
Koolhydraatarme Zuurkool-ovenschotel

Koolhydraatarme Zuurkool-ovenschotel

  Koude dagen vragen om warme maaltjes. Een heerlijk winterse ovenschotel na een lange dag hard werken brengt een glimlach op het gezicht van iedere sterveling. De ovenschotel kan heel goed tot 3 dagen vooraf klaargemaakt worden. Ideaal als je na die lange,...
Knolselderij Spinazie Pizza

Knolselderij Spinazie Pizza

Recept Ingrediënten 2 plakken van een knolselderij* 50 g Roomkaas light (bijvoorbeeld van Philadephia) 100 g Verse spinazie Scheutje olijfolie (of andere vetstof) Peper en zout 2 plakjes Gerookte zalm 1 Ei 20 g Pompoenpitjes   Bereidingswijze -Gaar de plakken...
Hutspot

Hutspot

Een éénpansgerecht die stamt uit de zestiende eeuw, het werd oorspronkelijk tijdens het oogstseizoen (eind juli tot begin oktober) gegeten door landarbeiders die lange dagen fysiek zwaar werk verrichtten. Tegenwoordig eten wij het vooral in de wintermaanden na een...
Hoerige Courgette

Hoerige Courgette

Nou, nou, nou, wat een naam voor zo’n onschuldig gerechtje! Lees even verder, dan begrijp je het. Dit gerechtje is snel in elkaar gefratst, koolhydraatarm, calorie-vriendelijk en bovenal erg lekker. De vulling is op smaak gebracht met “Hoer op de...
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.