Healthy Lowcarb Mac&Cheese

Healthy Lowcarb Mac&Cheese

Het originele recept voor mac&cheese heeft nooit mijn aandacht weten te trekken. Ik zou een dergelijk gerecht samenvatten als koolhydraten met vet. Niet zo interessant voor mij. Tot mijn brein weer op hol sloeg en ik een naar mijn idee veel betere variant bedacht....
Groentecurry

Groentecurry

Curry’s zijn ideaal om restjes groente in te verwerken. Ik maak zeer regelmatig curry, maar schrijf dan niet op wat daar precies in gaat. Dat heb ik nu wel eens gedaan zodat ik de receptuur en voedingswaarden met jullie kan delen. Varieer gerust, want de...
Gevulde Pompoen

Gevulde Pompoen

Een smaakvol vegetarisch gerecht waar ik de hele dag naar uitkijk.   Recept Ingrediënten 1/2 Flespompoen 1 Sjalot 1 Teen knoflook 1 eetlepel Olijfolie 200 g Paddenstoelenmix 2 eetlepels Roomkaas light met bieslook 2 takjes Bladpeterselie Peper en zout  ...
Gevulde Courgette

Gevulde Courgette

Dit is een koolhydraatarm en caloriearm recept waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Het is ook ideaal om restjes groenten in te verwerken.     Recept Ingrediënten voor 1 persoon 1 flinke Courgette 1 klein Sjalotje 1 teen Knoflook 1/4 Rode paprika 4...
Gegrilde Salade met Mozzarella

Gegrilde Salade met Mozzarella

Gegrilde salade? Jazeker! Voor deze salade gebruikte ik little gem, dit zijn kleine kropjes sla die heel goed gegrild kunnen worden. Samen met paprika, tomaatje, zacht frisse mozaarella en kanpperige walnoten is dit een perfecte vegetarische salade die goed voed....
Broccoli Wafels

Broccoli Wafels

Met enkele ingrediënten tover je deze zeer verantwoorde wafels op tafel. Heerlijk als avondmaaltijd, maar zeker ook een goed idee voor de lunch.   Recept Ingrediënten voor 3 wafels 200 g Broccoli 1 Ei (55 g) 25 g 30+ geraspte kaas Zout Peper Alle andere kruiden...
Bloemkoolnuggets

Bloemkoolnuggets

Stiekem zijn we natuurlijk allemaal dol op stukjes eten voorzien van een krokant jasje. En dat dan lekker in een sausje dippen. Perfect comfortfood! Dat kan nu ook een stuk verantwoorder. Bloemkoolnuggets, geloof me, het is super makkelijk om dit te maken en het zal...
Boerenkoolquiche

Boerenkoolquiche

  Boerenkool wordt meestal als stamppot gegeten. Dit receptje is weer eens iets anders.     Recept Ingrediënten voor de bodem 300 g Broccolirijst* 2 Eiwitten (70 g) 30 g Amandelmeel Peper en zout *Verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar je kan ook zelf...
Bloemkoolrijst met Garnalen

Bloemkoolrijst met Garnalen

Met bloemkoolrijst kan je eindeloos variëren. Bloemkoolrijst is kant en klaar te koop bij bijna iedere supermarkt vers en in de vriezer. Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken, mits je een keukenmachine in huis hebt. Bloemkoolrijst is namelijk niets anders dan fijn...
Aspergesoep

Aspergesoep

Zelf aspergesoep maken is echt geen hogere wiskunde of alleen weggelegd voor professionele koks. Wanneer je ongeschilde, verse asperges koopt zul je deze thuis schillen. Het liefst twee keer rond voor een lekkerder eindresultaat. Ook zul je de houtachtige uiteinden...
Witlofsalade met Fruit en Noten

Witlofsalade met Fruit en Noten

Witlofsalade kan wat mij betreft ieder seizoen. Het mooie is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten en er zo steeds weer een nieuwe smaakbeleving kan creëren. Bovendien is de salade in een handomdraai gemaakt. Ik at de salade als avondmaaltijd, maar het kan...
Omelet met groente, tonijn en kaas

Omelet met groente, tonijn en kaas

Lekker, simpel en verantwoord! Heerlijk als lunch of samen met een wat rauwkost als avondmaaltijd.     Recept   Ingrediënten 1/2 Rode ui (40 g) 100 g Champignons 10 g Olijfolie 4 Snoeptomaatjes (44 g) 2 Eieren (110 g) 50 g Cottage cheese Peper en zout...
Broccolipuree

Broccolipuree

Broccolipuree eet ik met vrij grote regelmaat. Het is simpel te maken, lekker en voedzaam. Soms eet ik de puree als lunch en een andere keer weer als onderdeel van mijn avondmaaltijd. Ik geef in dit recept geen exacte hoeveelheden. Ik ben kok en doe dus veel op...
Broccoli Kaaskoekjes

Broccoli Kaaskoekjes

Wat begon als restverwerking monde uit in een wel heel smakelijk gerechtje. Heerlijke broccoli kaaskoekjes, die in een handomdraai gemaakt zijn. Deze koekjes kunnen heel goed als lunch, maar ook als (onderdeel) van het avondeten. Recept Ingrediënten (voor 6 koekjes)...
Zoete Aardappelcurry

Zoete Aardappelcurry

Curry is een ideaal gerecht om restjes groente in te verwerken. Dit recept ontstond dan ook vanuit de restjes die ik nog vond in de groentelade. Voel je vooral vrij te variëren met ingrediënten. De hoeveelheden zijn voor 2 a 3 porties.   Recept Ingrediënten: 1 Ui...
Pastinaakfrieten

Pastinaakfrieten

Pastinaak is 1 van de vergeten groenten die tegenwoordig weer goed verkrijgbaar is. Onder andere op de markt, maar ook bij alle bekende supermarkten zijn de witte wortels verkrijgbaar.   Recept   Ingrediënten Pastinaken Olijfolie Zeezout Cayennepeper...
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.