Deze curry is zeer geschikt voor kinderen, zeker als je rustig aan doet met de Cayenne peper. De stukjes mango maken de curry namelijk lekker zoet.
In deze vegetarische curry heb ik paneer gebruikt. Een nog relatief onbekend product. Bij paneer denk ik aan paneermeel. Heeft het dus niks mee te maken. Paneer is niets meer dan samengeperste hüttenkäse. Het wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Mijn eerste kennismaking met dit product was dan ook in een Indiaas restaurant. Ik verwachte een vette kaas, maar dat is allerminst waar! Paneer bevat slechts 174 kcal en 8 g vet per 100 g. Daarbij bevat het wel 22 g vet, ideaal dus!
Je vind Paneer van het merk Apetina bij AH en Jumbo.

 

Recept

Ingrediënten voor 3 porties
300 g Bloemkool
1 pakje Paneer (225 g)
1 kleine Ui (100 G)
2 grote tenen Knoflook (12 g)
1 eetlepel Kerrie madras (10 g)
Cayennepeper naar behoefte
1 blik Tomatenblokjes (400 g)
1 blik Kokosmelk light (400 g)
1 eetlepel Limoensap (10 ml)
1 Groentebouillonblokje
1 blik Kikkererwten (240 g na uitlekken)
150 g Mango blokjes (diepvries of vers)
Peper en zout
2 eetlepels Zonnebloemolie (20 ml)

 

Bereidingswijze
-Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.
-Rooster de bloemkool 5 minuten in de airfryer op 175 graden of 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
-Snijd de paneer in blokjes en bestrooi met peper en zout.
-Warm 1 eetlepel zonnebloemolie in een kleine koekenpan. Bak hierin de paneerblokjes rondom bruin. Zet het vuur daarna uit.
-Snipper de ui zeer fijn en hak de knoflook fijn.
-Warm 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok of hapjespan.
-Fruit de ui en knoflook +/- 3 minuten aan op laag vuur.
-Voeg de kerriepoeder en cayennepeper toe. Bak nog 2 minuten zachtjes aan.
-Voeg het blik tomatenblokjes toe en bak weer 2 minuten zachtjes.
-Nu mag de kokosmelk, het citroensap en het groentebouillonblokje er ook bij.
-Laat het geheel 15 minuten zacht pruttelen zodat het indikt. Roer zo nu en dan.
-Voeg de geroosterde bloemkoolroosjes toe en laat nog eens 15 minuten pruttelen. Roer zo nu en dan.
-Voeg 5 minuten voor het opdienen de uitgelekte kikkererwten, de kleine blokjes mango en de gebakken paneer toe.

Je kunt dit gerecht met rijst, bloemkoolrijst, broccolirijst, tortilla wraps, naan of stukjes zoete aardappel eten.

 

Voedingswaarde per portie (zonder bijgerecht)
490,3 kcal
23 g vet
37 g koolhydraten
11 g vezels
27 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.