Pastinaaksoep

 

Dit recept is super eenvoudig en snel te maken, maar daardoor zeker niet minder lekker. Sterker nog, ik was zo blij verrast met de intens lekkere smaak dat dit echt een blijvertje is geworden.

 

Recept

Ingrediënten:

1 kg Pastinaken

1 liter Magere melk

2 Bouillonblokjes (kip, rund, kruiden of groenten)

Peper en zout uit de molen

 

Bereidingswijze:

Schil de pastinaken. Snijd de uiteinden eraf en verdeel de pastinaken in gelijke stukken.

Pastinaken, melk en bouillon in een ruime kookpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur koken tot de pastinaken heel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Als garnituur gebruikte ik 2 plakjes grillham, een gekookt eitje en 1 stengel bosui. Uiteraard kan je hier eindeloos mee variëren.

De resterende soep kan heel goed tot 5 dagen bewaard worden in een afgesloten bakje in de koelkast en invriezen kan ook.