Caprese is een klassiek Italiaanse combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. In dit recept een klein beetje verbasterd met snoeptomaatjes, mozzarella light en kant en klare pesto. Maar dat is wel zo makkelijk en snel. Want deze plaattaart is dus super easy om te maken en oogt toch erg feestelijk.
Voor de bodem gebruik ik Flamm kuchendeeg van Tante Fanny. Meestal wordt er bladerdeeg gebruikt voor plaattaarten. Dat kan natuurlijk ook heel goed maar bevat wel een stuk meer calorieën.
Om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te komen heb ik ook gegrilde courgettes toegevoegd aan de receptuur en maak ik het geheel af met een handje rucola.
Het recept is voldoende voor 2 personen avondeten. Je kunt er ook met 4 personen van lunchen.
De voedingswaarden zijn voor de halve plaattaart.

 

Recept

 

Ingrediënten
2 (350 g) Courgettes
1 rol Flamm kuchendeeg
70 g Zure room
30 g Pesto
0,5 (80 g) Rode ui
2 (tezamen 350 g)bollen Mozzarella light (LIDL)
170 g Snoeptomaatjes
10 g Rucola
Peper en zout

 

Bereidingswijze
-Warm een grillpan op hoog vuur op.
-Was de courgettes en ontdoe ze van de boven- en onderkant. Snijd de courgettes in plakjes van 0,5 cm dik.
-Grill de plakken courgette om en om in de grillpan. Een vetstof gebruiken is niet nodig. Wel kun je de groente op smaak brengen met peper en zout.
-Rol ondertussen het deeg uit op de bakplaat.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Meng de zure room met de pesto en smeer dit uit over het deeg.
-Snijd de ui in halve ringen.
-Verdeel de gegrilde courgette en ui over de plaattaart.
-Snijd de mozzarella in plakken en droog ze tussen vellen keukenpapier. Dit voorkomt dat het deeg te nat en niet goed gaar wordt.
-Verdeel de mozzarella en eventueel nog wat zout en peper over de plaattaart.
-Bak de plaattaart in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
-Halveer ondertussen de tomaatjes. Verdeel deze en de rucola over de plaattaart na het bakken.

 

 

Voedingswaarden
706 kcal
25,5 g vet
73 g koolhydraten
5,5 g vezels
41,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.