Plaattaarten zijn zo makkelijk om te maken en vallen altijd in de smaak, want wie houdt er nu niet van krokant eten! Dit keer belegde ik de plaattaart met zachte geitenkaas, medjoul dadels en geitenkaas. Een zoet/zout combinatie. You’ve gotta love it!

Recept

Ingrediënten
2 vellen Filodeeg
30 g Zachte geitenkaas (Chavroux, verkrijgbaar bij Jumbo)
2 Medjoul dadels a 20 g per stuk
Peper en zout
7 g Rucola

Bereidingswijze
-Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 220 graden.
-Leg een vel bakpapier op het rooster en leg daar 2 vellen filodeeg op elkaar op.
-Bak het filodeeg 5 minuten in het midden van de oven.
-Haal het deeg uit de oven en leg het op een plank of bord.
-Smeer voorzichtig de zachte geitenkaas over het deeg.
-Snijd de dadels in stukjes en verdeel ze over de plaattaart.
-Maal peper boven de taart en strooi er zout op.
-Maak het geheel af met rucola.

 

Voedingswaarde

237 kcal

4 g vet

43 g koolhydraten

3 g vezels

6 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.