Deze simpele plaattaart is niet moeilijk om te maken en zelfs bij mijn man die blijft beweren niet van pompoen te houden viel het goed in de smaak.

Recept

Ingrediënten voor 2 personen

400 g Biologische pompoen (zo’n kleine, ronde, donker oranje pompoen. O.a. verkrijgbaar bij AH)
100 g Courgette
100 g Oesterzwammen
1 eetlepel Olijfolie
150 g Mager Rundergehakt
6 velletjes Deeg voor hartige taart (Koopmans)
40 g Philadephia roomkaas bieslook light
4 g Gerookte paprikapoeder
Zout en peper

Bereidingswijze

-Snijd de pompoen in dunne parten en verwijder de draden en pitten.
-Gaar de parten in de airfryer of oven tot ze zacht zijn. In de airfryer +/- 12 minuten op 180 graden. In de oven +/- 20 minuten op 200 graden.
-Ontdooi de plakjes deeg.
-Snijd de courgette in dunne plakjes.
-Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-Warm de olie in een wok, hapjespan of koekenpan. Bak hierin de oesterzwammen en gehakt rul. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwarm de hete luchtoven voor op 160 graden.-
-Rek de plakjes deeg iets uit waardoor ze dunner en groter worden. Bekleed hiermee de bakplaat. Zorg dat je de blaadjes goed aan elkaar plakt door de randjes iets te laten overlappen en goed aan te drukken.
-Besmeer het deeg met de roomkaas.
-Verdeel de pompoen, courgette, oesterzwammen en gehakt over het deeg.
-Vouw de buitenste randjes van het deeg naar binnen om.
-Strooi eventueel nog wat zout, peper en royaal gerookte paprikapoeder over de taart voor je hem voor +/- 20 minuten in de oven schuift.
-Na het bakken verdeelde ik nog een klein handje rucola over de taart. Doet het leuk voor de kleur en smaakt er goed bij.

Voedingswaarde per halve taart:
605 kcal
21 g vet
70 g koolhydraten
5,5 g vezels
29,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.